Huawei Mate 20 lite’il on kaheksatuumaline Kirin 710 kiip, mis on Huawei esimene 12 nm kiip ning spetsiaalselt loodud selle konkreetse telefoni tarvis. Kiibil on A73 südamik, mis eelkäijast 75% võimsam. Graafikakiibi suutlikkuse seisukohalt on uus kiip eelmisest kolmandiku võrra parem.

Telefonil on 19:5:9 kuvasuhtega 6,3-tollise FHD+ FullView ekraan ja eelkäijast saledam korpus, mille 2,5D-klaasist tagaosa all on erilise tekstuuriga kile, mis loob kontrastsete varjude ja valgusega 3D-efekti.

Kaamerad

Huawei Mate 20 lite on varustatud nelja tehisintellektkaameraga, millest kaks on ees ja kaks taga. Seadme esikaamerad on 24 ja 2 megapiksliste sensoritega ning võimaldavad bokeh-efekti. Huawei Mate 20 lite tehisintellekt võimaldab esikaamerail tuvastada üle 200 stsenaariumi kaheksas kategoorias: sinine taevas, rand, taim, öö, lava, lill, siseruumid ja lumi.

20 ja 2 megapiksel kaksiktagakaamerad on samuti tehisintellekti toega ning kasutavad kõiki Huawei uuematele telefonidele tavapäraseid trikke - ilufiltrit ja spetsiaalset Huawei ilustamisalgoritmi. HDR reaalajas eelvaatega saab kasutaja näha täpselt, kuidas foto välja tuleb. Telefonil on ka 3D Qmoji ehk Huawei AR-emoji.

EMUI toob kaasa tehisintellekti

Lisaks on Mate 20 lite varustatud Androidi Oreo-põhise liidesega EMUI 8.2. Sellel on kaasas arvukad tehisintellekti funktsioonid, kaasa arvatud nii tehisintellekti ostuabi kui ka tehisintellektile tuginev nutikas galerii, mis tuvastab teemad ja klassifitseerib fotod nende järgi. Sisule põhinedes jagatakse pildid 15 suuremasse kategooriasse ja 100 väiksemasse žanri, kaasa arvatud toit, maastik, dokumendid ja muu.

Mürarikkas keskkonnas kasutab telefon ümbritseva müra summutamiseks tehisintellekti, et tagada kasutajatele kogu telefonikõnedes sisalduva tähtsa info kättesaamine. EMUI 8.2 pole ainult sidevahend, vaid ka digitaalne abiline, kes teab ja mõistab kasutaja eelistusi.

Fotograafia, side ja mängimine on kolm olulist vajadust, mille täitmist kasutajad oma seadmetelt ootavad. Lisaks Huawei Kirin 710 kiibile ja 4GB RAM mälule kasutab Mate 20 lite Game Suite’i, pakkudes kõrgekvaliteetset mobiilset mängimiskogemust. Selleks et võimaldada kauakestvat kogemust, on telefonil ka võimas 3750 mAh aku ja Huawei Quick Charge’i tugi.

Alates oktoobrist on Eesti turul Mate 20 lite saadaval sinises, kuldses ja mustas värvitoonis, soovitusliku müügihinnaga 379 eurot.