3DMark kiirusetesti loojafirma UL-i hinnangul on Huawei ehitanud oma seadmed nii, et nende võimekus kasvab just nendel hetkedel, kui nende mõõterakendus töötab. Huawei ise üritab väita, et tegemist on nende innovaatiivse tarkvaralahendusega, mis lülitabki seadme vajadusel võimsamale režiimile.

UL aga sellise selgitusega rahul ei ole - nad jooksutasid seadmetes oma mõõtmisrakendust, mille puhul Huawei ei tundnud rakendust nime järgi ära. Sellisel juhul Huawei seade iseseisvalt võimsamale režiimile ümber ei vahetunud ning testitulemused olid märgatavalt kehvemad.

Karistuseks on 3DMark telefonid pingereast eemaldanud ning lisas need seadmete nimekirja, mille "tootja ei viinud seadet vastavusse UL-i mõõtereeglitega".

Samas ei ole Huawei esimene telefonitootja, kes testitulemustega manipuleerida on üritanud - sarnaselt käitusid 2013. ja 2014. aastal Samsung ja OnePlus. Huawei puhul on aga hetkel tegemist mitmenda järjestikuse ämbriga - alles hiljuti tuli välja, et firma esitab "telefonifotodena" peegelkaameraga tehtud pilte.