Mis aga ei tähenda, et S8 kujuneb tingimata selle kevade kiidetuimaks uueks nutitelefoniks. Uus tippmudel P10 ilmub aprillis ka Huaweilt, mis on hetkel kolmas suurim telefonitootja ja loodab peagi Apple'ilt teise koha napsata.

Huawei hiljutised telefonid on palju kiita saanud ja viimase aasta jooksul on need silma paistnud ka kvaliteetsete kahe objektiiviga põhikaameratega. Aprillis ilmuv P10 jätkab seda trendi ja on ka muudelt näitajatelt igati kobe.

Mis veel parem, Samsungi S8 maksab 799 eurot, aga Huawei P10 "ainult" 599 eurot. Seda saab juba eeltellida.

Eeltellija saab kaasa magusa kinkekomplekti, kus on USB-C adapter, kiirlaadija, kiirautolaadija adapter, kiirlaadijaga akupank, telefonistatiiv, endlikepp. Huawei tõesti väga tahab, et sa just nende P10 ostaksid!

(Foto: tootja)

Meenutuseks ka P10 põhinäitajad:

* Android 7,
* 5,1-tolline LCD-ekraan Gorilla Glass 5 kaitsekihiga, täiskõrglahutus,
* 3200 mAh aku,
* 32 või 64 GB andmeruumi, 4 GB töömälu,
* Hi-Kirini kaheksatuumaline kiip,
* 20 MP sensoritega tagakaamera, 8 MP esikaamera,
* wifi ac, USB-C (2.0), NFC, sõrmejäljelugeja

Kui võrrelda lähirivaalidega nagu Samsungi Galaxy S8, Apple'i iPhone 7, LG G6 ja Google Pixel, siis on P10 kõiges põhilises korralik tegija. Aku on isegi mahukam kui enamikel, ka Gorilla Glass 5 enamikel pole (iseasi, kas see päästab mahakukkuva telefoni välimuse).

Ilmne eelis on kiidetud kahe objektiiviga tagakaamera (G6 pakub ka, aga lahendus on vähem tuntud ja LG ei taha ka enam Baltimaades mobiilimüügiga tegeleda).

Ainuke kurioosne puudujääk on veele ja tolmule vastupidavuse sertifikaadi puudumine. Aga teisest küljest ei taha tootjad üldiselt ka veekahjustusi garantii alla lugeda, nii et see sertifikaat on pigem eputamiseks.

Teise miinusena võiks nimetada sõrmejäljelugeja toomist esiküljele. Iga lapski teab, et selle kasutamine on palju mugavam tagaküljem!

Muidugi on tänavu lahke ka Samsung, mis annab igale S8 ostjale kaasa 100eurosed kvaliteetsed kõrvasisesed klapid.