Huawei hakkas umbes kahe aasta eest avalikult rääkima plaanist Apple'ilt teine koht napsata ja suutis selle umbes 2017. a keskpaigaks ka toodetud koguseid arvestades teoks teha.

Aga süües kasvab edu ja nüüd julgeb Huawei avalikult mõlgutada mõtteid ka Samsungi seljatamisest ja esikoha haaramisest. Samsung on troonil püsinud alates 2011. aastast, kui röövis selle Nokialt.

Millal siis Huawei esimeseks loodab tulla? Praeguse seisu põhjal julgevad nad lubada Samsungiga ühele pulgale jõudmist 2019. a lõpuks ja võidukat lõpusirget 2020. a.

Huawei tegevjuht Richard Yu on öelnud: "Järgmisel aastal jõuame esikohale väga lähedale, võibolla Samsungiga võrdseks. Ja vähemalt aasta hiljem peaks meil olema šanss olla number 1."

Selleks tuleb Huaweil siiski suurele väljakutsele edukalt vastu astuda: USA turul läbi lüüa. See on erinevatel põhjustel seni takerdunud, peamiselt USA seadusetegijate hirmust, et äkki Hiina firmad hakkavad rahvuslikku julgeolekut ohustama (nutiseadmetega saab ju inimesi salaja jälgida ja nende kohta andmeid koguda).

Huawei telefonide kasuks räägib Samsungi ja Apple'i omadest (seni) mõnevõrra tagasihoidlikum hind ja viimaste tippmudelite (P20 Pro, Mate 20 Pro) suurepärased põhikaamerad, rääkimata välisest ilust ja võimekatest akudest.