Yu kinnitas, et nii Mate 10 kui ka Mate 10 Pro esitlusüritus toimub 16. oktoobril Münchenis. Reuters kirjutab, et muid detaile uute telefonide kohta Yu ei kinnitanud, kuid eeldatavasti on neil vähemalt 6-tollised ekraanid.

Lisaks on uues telefonis plaanis kasutada mitmeid tehisintellektipõhiseid lisasid nagu näiteks ülikiire näotuvastus. Yu kinnitas, et nii Mate 10 kui ka Mate 10 Pro esitlusüritus toimub 16. oktoobril Münchenis. Tehisintellekt aitab telefoni senisest palju rohkem isikupärasemaks teha ja see on Yu sõnul võimeline omaniku huvisid ja tegevusi ette aimama. Põnevatest omadustest võimaldab tehisintellekt näiteks reaalajas tõlget ja liitreaalsuse võimekust - see tähendab, et läbi telefoni enda ümbritsevat keskkonda vaadeldes paigutab tehisintellekt ekraanil paistvale reaalsele maailma lisainfot ja graafikat.

Yu ütles, et uue kiibi nimega Kirin 970 kiirus ja vähene energiavajadus viivad omadusteni, tänu millele on uus Huawei Apple iPhone 8`ist (seda esitletakse 12. septembril) märksa vingem nutifon, samuti peaks see edastama Samsungi järgmist lipulaeva, mis tuleb samuti veel selle aasta sees välja. Hetkel on Huawei maailmas telefonitootja number kolm just Samsungi ja Apple`i järel.

"Võrreldes Samsungi ja Apple`iga on meil eelised", ütles Yu IFA tarbijaelektroonika messil Berliinis. "Kasutajate päralt on kiirem telefon, millel on pikema kestvusega aku ja kompaktsem disain."