Huaweil on kolm korralikku keskklassi või koguni tippklassi kuuluvat sarja – Honor, P ja Mate – ning kõik saavad vähemalt kaks korda aastas täiendusi, nii et kokkuvõttes ilmubki midagi lahedat iga paari kuu tagant.

Seekordne uudistoode kannab nime Honor 9, mis on jätkumudel möödunud juulis ilmunud Honor 8-le.

Tänavu ilmusid ka muidugi Honor 6x ja 8 Pro, aga raske on öelda, mis neist saanud on.

Veebiinfo põhjal on need justkui ilmunud, aga riike ei nimetata. Huaweid meie riigis seni esindanud kommunikatsioonibüroo on ka osanud ainult käsi laiutada, kui olen vahel uuemate Honorite kohta küsinud.

Igatahes, Honor 9 ilmus Hiinas müügile, Euroopasse peaks saabuma juulis, nii et hakkab uutest telefonidest konkureerima peamiselt OnePlus 5-ga, mis on küll mõnevõrra kallim ja glamuursem.

Honor 9 põhinäitajad on korralikud, aga hetkestandardid on juba nii laes, et midagi innustavat siin enam pole:

* mõõtmed 147,3 x 70,9 x 7,5 mm, kaal 155 g

* kahe SIM-kaardi pesa, ühes võib istuda kuni 256 GB SD-mälukaart

* 5,15 tolline ekraan, LTPS IPS LCD, 1080 x 1920 pikslit, ca 428 pikslit tollile

* opsüsteem Android 7.0, kasutajaliides EMUI 5.1

* HiSilicon kaheksatuumaline kiip Kirin 960, Mali-G71 MP8 graafika

* mälu osas kolm valikut: 64 GB andmeruumi ja 4 või 6 GB töömälu / 128 GB andmeruumi ja 6 GB töömälu

* põhikaameral on 20 ja 12 MP sensorid, f/2.2, faasituvastus-autofookus, 2x optiline suum, kaksik-LED-välk, HDR, panoraam, 2160p video @ 30 k/s

* esikaamera: 8 MP, f/2.0

* wifi ac, Bluetooth 4.2, A-GPS/GLONASS/BDS, infrapunaport, NFC, pööratava otsaga USB Type-C 1.0, esiküljel sõrmejäljelugeja

* 3200 mAh Li-Po aku

* Hind Euroopas: usutavasti alates 400 eurost, olenevalt mälumahtudest

Tuleb nentida: ligi aastataguse Honor 8-ga võrreldes on edasiminekud nii tagasihoidlikud, et 400eurost hinda küll õigustavad... aga kui veel sada juurde panna, siis saab hetkel kõige popima uue Androidifoni OnePlus 5.

Muret tekitab ka "ainult" Android 7.0 kasutamine, karbist välja võttes tahaks juba hetkel uusimat 7.1.1. Lisaks pole kinnitust, et seade saab tulevase 8.0 "O". OnePlus lubab vastavat suurt Androidi värskendust nii uuele mudelile 5 kui ka tolle eelkäijatele 3 ja 3T. Ja ka Honor 8 saab Android 7-le värskendada.

Kaksik-põhikaamera on muidugi tore, aga f/2.2 ava üle on 2017. a suvel juba imelik rõõmu tunda. Rohkem valgust neelava silmaga telefonid on muidugi (palju) kallimad, aga... ikkagi.

Võib-olla on asi lihtsalt minus, kes ma leian, et üks-kaks korralikku telefoni aastas on ühelt tootjalt küll ja küll. Huawei eri telefonid pole omavahel (või ka Androidi maailmas) nii selgelt eristuvad, et iga paari kuu järel ühte uut juurde tahta.

Honor 9 selge tõmbenumber on aga ilus välimus (tundub, et see on tänavu tootjate uus lahinguväli). Selle klaasist tagaküljel on kasutusel 15 eri materjalikihti, nii et seadmele langev valgus hakkab huvitaval moel sealt murduma ja peegelduma.

Pilkupüüdvat välimust aitavad saavutada ka metallraam ning tavapäraste halli ja musta kõrval sinise värvivaliku pakkumine.

Honor 8 oli oma aja kohta kahtlemata hea telefon. Kui sa tahad aastake hiljem umbes sama kallist mudelivärskendust, mis on pealekauba kaunitar, siis polegi midagi rohkem kobiseda.