"Selle aasta alguses kirjutasime Duisburgi linnapeaga alla ühiste kavatsuste kokkuleppele, mille eesmärgiks on ehitada täielikult ühendatud digitaalne linn. See peaks elavdama linna majanduselu ning aidata välja arendada parema, targema linna, mis muudaks elanike elukvaliteedi paremaks," ütles Huawei Lääne-Euroopa juht Vincent Pang konverentsil. "Oleme kindlad, et kasutades Huawei tehnoloogiat saab Duisburgi projektist oluline teetähis nutilinnade arengus," lisas ta.

Huawei teeb koostööd kohaliku DU-IT-nimelise tehnoloogiafirmaga. Praktikas peaks linna nutikaks muutmine tähendama seda, et linnas saab olema rohkem traadita interneti pääsupunkte ning liiklust hakatakse haldama nutikate vahenditega. Lisaks on plaanis linnaellu kaasata masinõppesüsteemid. Huawei Rhine Cloudi platvorm pakub ka teistele arendajatele võimalust luua enda tehnilisi lahendusi, millega linnaelu paremaks muuta.

Linna esindajad ootavad, et Huawei hakkaks linnas kasutama 5G lahendusi ning looks elanikele võimalused juhtmeta lairiba internetiühenduse kasutamiseks.

Esimene lahendus on juba ka reaalselt valmis: tegemist on NavVis nimelise firma poolt loodud lahendusega, mis digiteerib füüsiliselt eksisteerivat avalikku ruumi. Näiteks on rakenduses digitaliseeritud Duisburgi Linnaajaloo Muuseum.

Rhine Cloud peaks lõplikult tööle hakkama selle aasta oktoobrist.

Duisburg on Ruhri piirkonna suurim linnaline keskus ning selles elab umbes 500 000 elanikku. Linnas on arenenud terasetööstus: kõik Ruhri piirkonna sulatusahjud asuvad Duisburgis. Lisaks on Duisburgis maailma suurim sisemaasadam.