Honor oli veel mulluse mudeli 8 põhjal "seiklushimulistele" (loe: noortele) suunatud keskklassitelefonide pere, mis kvaliteedis siiski allahindlusi ei teinud. Huawei eelistab seda pakkuda eraldi kaubamärgina, ilma oma nimeta.

Enamgi veel, hiljuti ilmus Honor 6x, mis oli USA-s tutvumishinnaga kõigest 200 dollarit ehk odavtelefon, aga jällegi täitsa korralike põhinäitajatega, mille hulka mahub isegi kahe objektiiviga tagakaamera.

Honor 8 Pro oli eelnevalt müügil ainult Hiinas, mudelinimega V9. Huawei soovis nüüd selle aga järsku ja kiiruga ka mujal kättesaadavaks muuta.

Honor 8 Pro maksab 475 inglise naela ehk ümmarguselt 600 USA dollarit, mis muudab selle veidi kallimaks kui Honorile ootuspärane (eriti pärast mudelit 6x).

Aga põhinäitajad on nii head, et väärivad seda hinda. Nüüd ainult on raske Honorit Huawei senistest tipptelefonidest eristada, kõik on võrreldavalt jõulised. Engadget läheb koguni niikaugele, et nimetab 8 Pro seni parimaks Huawei tipptelefoniks üldse.

Põhinäitajad:

* opsüsteem Android 7.0 "Nougat", Huawei kasutajakeskkond EMUI 5.1

* 5,7-tolline QHD ekraan (2560 x 1440 pikslit), Gorilla Glass 3 kaitse, LTPS IPS LCD

* Huawei kaheksatuumaline kiip Kirin 960 (neli 2,4 GHz ja neli 1,8 GHz tuuma)

* 6 GB töömälu, 64 GB andmeruumi, loeb kuni 256 GB SD-mälukaarti (kaks nano-SIM-pesa)

* kahe objektiiviga põhikaamera, üks neist mustvalge, mõlemad 12 MP ja f/2.2. Faasituvastus, laser-autofookus, kaksik-LED-välk. Näotuvastus, HDR, panoraam. 2160p video 30 kaadrit sekundis, 1080p 60 k/s. Engadget kiidab ka hämaras tehtud pilte.

* 8 MP esikaamera, f/2.0, 1080p video

* vägev 4000 mAh aku ja kiirlaadimise võimalus

* mõõtmed 157 x 77,5 x 7 mm, kaal 184 g

* wifi ac, Bluetooth 4.2, A-GPS/GLONASS/BDS, NFC, infrapunaport, USB-C 2.0 - pööratav, tagaküljel sõrmejäljelugeja

(Foto: tootja)

Veel uut ja/või tähelepanuväärset:

* uus väidetavalt tõhusam sinise valguse filter, et ekraan õhtusel ajal vähem silmi väsitaks ja kasutajat samas erksana hoiaks

* kaameraäpis GoPro'ga koostöös valminud valik Highlights, mis galeriis leiduvatest videotest ise "lugusid" kokku paneb. Nagu HTC kunagine Zoe

* tarkvara jälgib kasutamist ja optimeerib selle järgi telefoni, näiteks Facebooki keskkonda kiiremini laadima. See peaks võitlema failisüsteemi fragmenteeritusega, nii et veel 500 päeva pärast seadme kasutuselevõttu peaks 80% jõudlusest alles olema. Nagu ikka, annavad leebelt märku, et sa ju ikka kavatsed pooleteise aasta pärast uue telefoni osta, eks, jah?

Mullu juulis ilmunud Honor 8 on pea täielikult klaasiga kaetud, aga 8 Pro eelistab metalli, mis kenasti läigib ja valgusega mängima hakkab.

Nägevat välja täitsa premium-klassi riist, pehmete nurkadega ja puha. Ja taas on välimuse osas päevakohane võrdlus iPhone'iga – antud juhul 7 Plusiga –, mis Huawei puhul muidugi enam ei üllata. Seade on ekraani tõttu üsna suur, aga samas vaid 7 mm paksune.

Honor 8 Pro tahab meelitada ka virtuaalreaalsuse huvilisi, sest paigaldatud äppide seas on Jaunt VR (mõeldud VR-videote vaatamiseks) ja telefoni karbi saab Google'i kunagise Cardboardi stiilis peakomplektiks ümber panna, kuhu seade sisse pista.

Esialgu ilmub ainult sinine Honor 8 Pro, aga hiljem saabuvad veel must, kuldne ja ilmselt teisigi valikuid.

Miks Huawei otsustas Honor 8 Pro just aprilli teisel poolel välja tuua, et omaenda veidi võimsamatel, aga kallimatel P10 / P10 Plusil jalgealust õõnestada, jääb segaseks.

Nagu ka P10 puhul, pakub tootja Honor 8 Pro'd hetkel tutvumishinnaga ja koos kingitustega, mida on vähemalt vmallis valida kolme seast.