Möödunud aasta lõpus teatasid nad plaanist kogu maailmas laiemalt kanda kinnitada ning selgus, et Ida-Euroopas (sh Eestis) hakkab Xiaomi tooteid levitama Poola päritolu ABC Data.

Tele2 teatas täna, et nemad toovadki esimese mobiilioperaatorina Eestis müügile Xiaomi nutitelefoni, esialgu mudeli Redmi Note 3 Pro.

Tele2 tootedirektor Katrin Aron selgitab, et plaan on alustada väga hea hinna ja kvaliteedi suhtega telefoniga, aga nad testivad ka juba tootja teisigi variante ja toovad kindlasti Eestisse ka "tippmudeli". Millist nad mõtlevad, pressiteade ei täpsusta.

Muidugi saab Eesti edasimüüjatelt juba ammu tellida mitmesuguseid Xiaomi telefone, aga siiski on tähtis, et seda pakub kohalik mobiilioperaator. Siis võid kindel olla, et seade kenasti ka meie võrkudes töötab, kuna on operaatori poolt testitud.

Alates tänasest saab Redmi Note 3 Pro osta Tele2 e-poest 219 euro eest.

Keskklassi seadmel on:

* Android 6 opsüsteem,

* täiskõrglahutusega ekraan (IPS LCD),

* neljatuumaline kiip Snapdragon 650

* pesad kahele SIM-kaardile (ühte saab pista kuni 128 GB SD-mälukaardi),

* vägev 4000 mAh aku (isegi läänes tuntud tippmudelitel on harva üle 3500),

* 32 GB andmeruumi, 3 GB töömälu (Tele2 e-poe väitel isegi 32 GB töömälu, mis oleks telefonivallas vägev rekord),

* kiirlaadimine, sõrmejäljelugeja

* wifi ac, Bluetooth 4.1, andmeside kuni 150/50 Mbit/s, micro-USB (puudub samas lähiväljaside ehk NFC, aga paljudele polegi seda vaja)

* 16 MP f/2.0 tagakaamera, faasituvastus-autofookus, puutefookus, näo- ja naeratuse tuvastus, geosildistamine, panoraam, HDR, välk, 1080p video 30 k/s

* 5 MP, f/2.0 esikaamera