Google'i tellimusel LG toodetud Nexus 4 (nüüdsest siis Nexus 5) eesmärk on pakkuda Androidi-tipptelefoni ja "puhast Androidi-kasutajakogemust" mõnusa hinnaga.

Seda vähemalt Google'i nägemuses ja konkreetselt Google Play kaudu. Paraku eestimaalane selles netipoes seadmeid osta ei saa – ei teagi, kas ja millal üldse hakkab saama.

LG esindajad Google'i visiooni ei jaga ning väljaspool Google Playd võite Nexus 5 baasmudeli 350-dollarilisest (= 260-eurosest) hinnast und näha – nii USAs, Euroopas kui ka Eestis.

Eestis on selle nädala alguses saabunud LG pressiteate põhjal hinnaks 460 eurot, mida nende hinnangul "võib võrdluses teiste Euroope Liidu turgude jaemüügi hinnaga igati konkurentsivõimeliseks lugeda".

Keegi on minu ja loo kommenteerijate kaebusi aga siiski kuulda võtnud.

Tele2 kommunikatsioonijuht Hans Saarvelt teatab mulle täna (8. novembril) saadetud e-kirjas, et Tele2 poes on Nexus 5 saadaval 399 euroga ning EMT pakub sama seadet 449 euro eest.

Saarvelt: "Tele2 ärilubadus on pakkuda teenuseid ja telefone alati teistest
soodsamalt ja Nexuse puhul järgisime nii seda kui Google'i põhimõtet teha
tipptelefon, kuid müüa seda keskklassi seadme hinnaga.

Oleme ka viimasel ajal võtnud tööle inimesed Nokiast, Sonyst ja Huaweist, kes tunnevad hästi telefonide ja tootjate siseelu ning teavad, milline on tarbija ootus kindale mudelile ja selle hinnale."

Lõpp hea, kõik hea! 400 eurot on endiselt kallim kui väljamaalt ostes, aga vähemalt saate kodumaise garantii, mis ju kulub marjaks ära.