Üks populaarseimaid kõlakaid on see, et aku täislaadimine kingib nutikella aktiivseks kasutamiseks kõigest kaks-kolm tundi. Mis ei ole muidugi lahe, sest ilmselt enamik meist ei soovi veel ühte nutiseadet, mida aina laadida vaja (seejuures isegi tihemini kui telefoni või tahvlit).

Nüüd on tekkinud "jätkukõlakas", mis Watchi aku lühidale kestvusele päris loogilise seletuse annab.

Nimelt olla Watchi äpid mõeldud kuvama ekraanile ainult infot, mida saaks ühe pilguheidu jooksul "omastada". Ei midagi ülearust.

Teisisõnu, need on mõeldud umbes kuni 10 sekundi kaupa kasutamiseks ning aktiivseid kasutuskordi jätkub 2-3 tunni sisse seega palju.

Nutikell kasutab kuuldavasti GPSi ja WiFit, et kindlaks teha, milliseid teavitusi momendil üldse kuvada. Näiteks kontoris saad teate tööalase e-kirja saabumise kohta, kontori WiFi võrgust eemal aga mitte.

Ooterežiimil ehk ilma äppe aktiivselt kasutamata peab Watch kuuldavasti aga piisavalt kaua vastu: kaks-kolm ööpäeva.

Apple'i järgmine suur pressiüritus toimub esmaspäeval (9. märtsil) ja see annab loodetavasti nutikella kohta rohkem infot.

Seni kõige huvitavam hiljutine info pärineb Bloomberg Business'ist, mis kirjeldas, kuidas äpiloomine Watchile toimub range saladuskatte all.

Arendajad peavad väidetavalt töötama välismaailmast eraldatud paigas, kus pole internetiühendust, ja sinna ei tohi mingeid materjale kaasa võtta. Kõik selle nimel, et Apple saaks täielikult kontrollida, milline info ja millal maailma ette jõuab.