Firma praegune hea minek põhineb suuresti nutitelefonil Galaxy S7 ja selle luksvariandil Galaxy S7 Edge. Need ilmusid märtsi keskel ehk nädalaid enne võimalikke konkureerivaid seadmeid.

Ja kui tehnoloogiamaailm on elevil peatselt massideni jõudva virtuaalse reaalsuse võimalustest, siis Samsungil on vastav peakomplekt Gear VR juba tükk aega tagasi pakkumisel. Juba 2014. a lõpust, kui täpne olla.

Gear VR ilmumisaeg teada

Samsungi tõi veebruari lõpus Galaxy S7 ja Edge'i kõrval avalikkuse ette ka kaamera Gear 360, millega saab ise VR-videosid toota, mis vaatajat täisringis ümbritsevad.

Paraku ei saanud esialgu teada seadme ilmumisaega ega hinda, nüüd siis on teada, et see rõõmus päev on homme, 29. aprill. Küll siis peagi Eestisse ka jõuab!

Naljakal kombel on Samsung otsustanud hinda ikka veel salajas hoida, ehk nad loodavad, et siis fännid ei kohku ära, kui see liiga kõrge on. Kuulda on, et hind on Euroopas 350 eurot, mis pole just impulssostu kategoorias.

Gear VR on väike, kompaktne ja kaalub veidi alla 150 grammi, aga süsteem on tegelikult võimekas. Selles peituvad kaks "kalasilma"-objektiivi (f2.0 ava, 195-kraadine vaatenurk) ja kaks mikrofoni, mis lubavad salvestada 4K-le läheneva resolutsiooniga - 3840 x 1920 pikslit 30 kaadrit sekundis.

ekraanitõmmis

Tulekul ka uus VR-peakomplekt

Aga see pole isegi kõige põnevam uudis siinsest neljast! Üllatav on veel uudis, et Samsung ei kavatse Gear VR-iga esialgu piirduda, kuigi rivaalid alles värskelt turule jõudma hakkavad.

Firma plaanib juba järgmist peakomplekti, mis ei vajaks töötamiseks enam nutiseadet kõrvale nagu seni VR-seadmete puhul tavapärane.

Paraku pole teada midagi täpsemat, isegi mitte seda, kas uus peakomplekt töötab täiesti iseseisvalt. Kui see vajab kõrvale näiteks hoopis arvutit või mängukonsooli, pole uudis enam kuigi elevusttekitav.

Samsung tegi ka roboti

A video posted by Nicole Lee (@nicolenerd) on Apr 27, 2016 at 2:02pm PDT

Samsung kui jurakas tehnoloogiafirma ei piirdu hetkel muidugi virtuaalse reaalsuse võimaluste uurimisega.

Samsung tutvustas äsja oma arendajate konverentsil ka omaloodud "asjade interneti" platvormi ARTIK ehk täislahendust kõikvõimalikele vidinatele internetiühenduse tutvustamiseks. Ja seal kogus tähelepanu asja ARTIK-i demonstreerimiseks loodud kodurobot Otto.

See on põhimõtteliselt Amazoni Echo kloon, mis pole Eestis just tuntust kogunud, aga Amazonile siiski respekti toonud: uudne juhtmeta kõlar, mis kasutab äppe, kuulab häälkäsklusi, striimib muusikat. Nagu nutiseadmete digiabilised, aga kõlari kujul. Ja nüüd siis midagi sarnast ka robotina.

Otto on prototüüp, mille turuletoomiseks hetkel plaane välja ei hõigatud, aga huvitav siiski, et ka Samsung sellise kokku pani.

Otto kasutab oma mikrofone ja kõlareid, et küsimustele vastata (näiteks ilma kohta) ning suudab ka teisi koduseid internetiühendusega vidinaid kontrollida, alates külmkapist kuni valguslülitini.

Erinevalt Echost on robotil HD-kaamera, mis muudab Otto ka näotuvastuse-võimekusega turvakaameraks. Ja väike ekraan, mis näitab animatsioone (nt vihmasaju kohta). Samuti oskab Otto tantsida, õigemini veidi liigutada ja pead nõksutada.

Ja lõpetuseks see magusaim uudis

Ja kõige magusam asi lõpetuseks. Samsung testib koduses Lõuna-Koreas oma mobiilimakse-süsteemi Samsung Pay uut vinget featuuri.

Nimelt saab S-Payga nutiseadet hakata kasutama sularaha väljavõtmiseks, seda vähemalt Woori Panga automaatides, mis uut nippi toetavad. Viibutad telefoni ja masin annab raha!

Üllatuslikult pole Samsung maailmas esimene, kes sellise asja avalikkuse ette tõi. Sama asjaga otsustas aasta algupoole lagedale tulla JPMorgan Chase.

Samsung Payl oli aasta alguses väidetavalt Lõuna-Koreas ja USA-s kokku 5 miljonit kasutajat. Tänavu seda toetavate riikide arv laieneb jõudsalt, nii et ilmselt siis kasutajaskond ka.