Aparaadi nimeks sai Hasselblad X1D-50c ning koos kaameraga toodi välja ka kaks esimest XCD-seeria objektiivi: 45 mm f/3.5 ja 90 mm f/3.2, kirjutab Photopointi ajaveeb.

Uue aparaadi sensoriks on 50 MP CMOS kiip. Tehnilisi andmeid arvestades võib see olla seesama sensor, mis on kasutusel nii Hasselblad H5D-50C kui ka Pentax 645Z keskformaatkaamera sees.

Tavalistest keskformaatkaameratest erineb Hasselblad X1D selle poolest, et sel pole optilist pildiotsijat. Kadreerimiseks tuleb kasutada 2 360 000 piksliga elektroonilist pildiotsijat või 920 000 piksliga 3″ puutetundlikku LCD-ekraani.

Tänu optilise pildiotsija puudumisele on Hasselblad X1D aga ülimalt kompaktse korpusega ning kaalub umbes poole vähem kui traditsioonilised keskformaatkaamerad (725 g koos akuga).

Kogu kaamera olemus rõhub modernsusele – nii minimalistlik korpuse disain kui ka puuteekraanilt paistvad menüü- ja seadistuste valikud. Esmapilgul paistab Hasselblad X1D kangesti kunagise Pentaxi K-01 moodi (pilt ka):

Foto: tootjad (montaaž: Photopointi ajaveeb)

Paberile pandud omadusi vaadeldes tundub Hasselblad X1D igatahes päris tõsine ja samas ka modernne relv.

Tõsine, sest kaamera korpus on ilmastikukindel, selle välguking ühildub Nikoni välklampidega ja olemas on isegi integreeritud GPS. Modernne selle tõttu, et (välimusele lisaks) on olemas sellised omadused nagu 25 k/s (fps, kaadrit sekundis) Full HD videosalvestus koos välise mikrofoni pesaga, wifi-ga ühenduvus ja puuteekraan.

Foto: tootja

Hasselblad X1D autofookus töötab sensoripõhiselt – kontrasttuvastusega. Sensorile ei ole integreeritud faasituvastusega piksleid ja just see – autofookuse kiirus – võib olla põhjus, miks profid võivad eelistada praegu veel siiski vanamoodsaid peegliga keskformaatkaameraid.

See, kui kiire või aeglane autofookus on, peaks selgeks saama siis kui esimesed kasutajad oma esimesed Hasselblad X1D kaamerad kätte saavad ja sõltumatuid testitulemusi veebi üles panema hakkavad.

Juhtuma ei hakka see enne augustikuud, sest just siis lubab Hasselblad esimestele tellijatele nende X1D keskformaadid kätte toimetada.

Foto: tootja

Neile, kes on valmis kaamera kere eest välja käima 7900 € ja 45 mm või 90 mm objektiivi eest lisaks paartuhat eurot juurde. Mis, muide, pole keskformaatkaamerate maailmas üldse mingi kallis hind.