NiceHash koondab inimesi, kes soovivad oma arvutite töötlusjõudlust bitcoini vastu vahetada ehk bitcoini kaevandada. Škraba lisas, et rünnak sisaldas endas ka sotsiaalset sahkerdamist (ingl social engineering) - see on meetod, mille käigus infole või resurssidele ligipääsuks inimestega manipuleeritakse. Küberröövlite saagiks langes 4700 bitcoini.

Et kübervaluuta hind tõuseb pidevalt, tegi see reaalrahas Reutersi eilse uudise ilmumise hetkel umbes 64 miljonit dollarit, ent täna hommikul raporteeris The Sun, et bitcoini hind on kerkinud juba 16 784 dollarini, mis tähendab, et kogusumma on peaaegu 79 miljonit dollarit.

Enne seda, kui Škraba Reutersiga rääkis, postitas NiceHash oma lehele teate, et kõik operatsioonid peatatakse ööpäevaks ning algatatud on uurimine. Sama info on lehel ka hetkel üleval.

Rohkem detaile Škraba ei avalikustanud, ent ta soovitas kõigil NiceHashi kasutajatel oma paroolid ära vahetada ning teha seda ka teistes teenustes, mida nad kasutavad.

Kürptovaluutaga tegelevaid saite on aastast 2011 rünnatud enam kui kolmekümnel korral, aastal 2014 lõpetas toona maailma suurim bitcoinioperaator Mt. Gox rünnaku ohvriks langenuna lausa tegevuse.

Aasta algul oli bitcoini väärtus alla 800 dollari. Ülikiire tõusu ja aeglaste tehingute tõttu on krüptovaluuta - nagu The Verge kirjutab - juba ammu igapäevatehingute tegemise seisukohast kasutuks muutunud. Kas ja millal bitcoinimull lõhkeda võiks, selle osas lähevad arvamused lahku.