Greenpeace on enda teatel välja arvutanud, et kui Samsung plaanib süttimisohu tõttu tagasi kutsutud telefonid lihtsalt minema visata, tekib tulemusena 28 merekonteineritäit mürgiseid jäätmeid. Sellele kogusele lisaks veel laadijad.

Maailma suurim nutifonitootja Samsung on ise öelnud, et nad müüsid üle maailma rohkem kui kolm miljonit Galaxy Note 7 telefoni enne seda, kui süttivate eksemplaride tõttu üleilmne tagasikutsumine algas. Kui tagasikutsutud telefonid algosakesteks laiali lammutada, saame Greenpeace`i ja ühe saksa instituudi arvutuste kohaselt tublisti igasuguseid põnevaid metalle: umbes 20 tonni koobaltit, tonni volframit, umbes 100 kilo kulda ja üle tonni hõbedat.

CNN vahendab, et Samsung teatas vastuseks Greenpeace`i avaldusele, et ettevõte vaatab väited läbi, kuid esimesi kommentaare ei jagatud. Greenpeace soovib, et Samsung kurva saatusega mudelit nii palju kui võimalik taaskäitleks.

"Samsung kiirustas, et uus telefon enne iPhone 7t välja saada, selles kogu probleem seisnebki," lausus Greenpeace`i Ida-Aasia osakonna kõneisik Maria Elena De Matteo. "See on parim näide sellest, et kiire tarbimine ei vii kusagile."