Albarn tunnistab, et pole kunagi olnud suur tehnofiil, aga kingituseks saadud iPad tekitas kiusatuse sellel muusikat luua, sest võimaldas hea kvaliteediga tulemusi ka üksi hotellitoas.

Bluri ja Gorillazi näona tuntud Albarn nimetab "The Falli" armastuskirjaks Ameerikale. Muusikakonserv valmiski tuuri vältel "selles hämmastavas, aga toredas paigas". Mees võttis salvestamist kui igapäevast päevikupidamist tuuril.

Album ilmub 2011. aastal ka füüsilisel kujul, aga praegu on see striimitud kujul saadaval Gorillazi kodukal.

Albarn kasutas selle loomiseks umbes paarikümmet iPadi rakendust, aga ka tavapille ja teiste muusikute abikäsi (Mick Jones kitarriga ühes loos, Paul Simonon basskitarriga teises loos).

Ta nimetab kasutatud rakendustena selliseid: Speak It!, SoundyThingie, Mugician, Solo Synth, Synth, Funk Box, Gliss, AmpliTube, Xenon, iElectribe, BS-16i, M3000 HD, Cleartune, iOrgel HD, Olsynth, StudioMiniXI, BassLine, Harmonizer, Dub Siren Pro ja Moog Filatron.

"The Fall" on Gorillazile 2010. aasta jooksul juba teine album, märtsis ilmus "Plastic Beach", mis müüs novembriks umbes 1,2 miljonit koopiat.

Bänd tuuritas tänavu agarasti ja Albarn teatas lõpuks, et rohkem nad ei esinegi, vähemalt selles koosseisus.

Kuulake üht uue albumi lugu ka: