Google Maps on saanud viimasel ajal palju uuendusi ja senini oleme Eestis saanud kasutada sisuliselt kõiki Google'i kaardirakendusega seotud teenuseid.

Näiteks toetab see juba ammu Google Street View'd, millega saab vaadata tänavapilti justkui sealsamal kohal olles. Hiljuti sai Maps teadlikuks Eesti linnade ühistranspordiliinidest, -peatustest ja -graafikutest. Puudu oli vaid tugi autojuhtidele.

3. aprilli õhtul tulnud uuendusega sobib Google Maps nüüd ka autoroolis kasutamiseks. Selleks tuleb avada rakendus, otsida sihtmärgiks olevat aadressi, valida "Hangi juhised" ja siis vajutada nuppu "Navigeeri". Edasi lähebki Maps n-ö navigeerimisrežiimi.

Teed sihtpunkti juhatab mahe eestikeelne naishääl (iPhone puhul ingliskeelne meeshääl) ja vaikimisi on ekraanil kaardivaade, kus näeb teekonna edenemist vastavalt praegusele asukohale.

Androidi telefonis on lisaks võimalik teekonda vaadata ka n-ö silmade kõrguselt ehk Google Street View pildi abil. See näitab vastavalt sõidu edenemisele teekonda nii, et näha on reaalsed fotod linnakeskkonnast, millel on sinise joonena näha suund, kuhu sõitma peate.

Juhendit sihtkohta jõudmiseks on võimalik vaadata ka lihtsalt loeteluna. Google Maps on tasuta rakendus Androidi platvormiga (vähemalt v2.2) telefonides ja Apple iPhone's (vähemalt iOS 5.1).

Täiendatud 4. aprillil: lisatud info iPhone'i versiooni eripära kohta.