Kui Google'i otsingumootori kaudu midagi otsida, näidati Eesti internetiühenduse kasutajale sellist vastust: "Vabandame, aga sinu arvuti või võrk võib saata automaatseid päringuid. Oma kasutajate kaitsmise tõttu ei saa me praegu sinu päringut töödelda."

Google arvab, et tegu on mingi kahtlase käitumisega.

Teisisõnu, Google'i võrku on tabanud mingi bot'i või muu programmi päring, mida Google on arvanud tulevat selle Elisa või EMT ühenduse kasutaja seadmest.

"See on maailmas üldlevinud probleem, et IP aadresse napib ning võimaluste laiendamiseks jagatakse IP aadresse klientide vahel," selgitas Elisa suhtekorraldusjuht Marika Raiski.

"Ka Elisas kasutusel oleva ühe IP aadressi taga võib olla eri aegadel mitmeid erinevaid mobiilse andmeside kasutajaid. See omakorda põhjustab selle, et kui keegi Elisa klientidest teeb oma ühenduse taga midagi, mida Google peab kahtlaseks ja seetõttu piirab seda liiklust, siis see piirang ei mõjuta ainult ühte konkreetset klienti, vaid võib mõjutada ka teisi kliente, kes selle IP taga antud ajal teenust kasutavad."

Elisa hinnangul tuleb selline olukord ette harva. "Kuid selleks, et seda juhtuks veelgi harvemini, plaanib Elisa IP aadresside valikut laiendada ning IPv4 aadresside kõrvale kasutusele võtta ka IPv6 aadressid," teatas Raiski.

IPv6 aadressidele üleminekut peab toetama võrku ühendatud seade. See tähendab, et vanade seadmete kasutajatele see probleemi ei lahenda.

IPv6 internetiaadresse toetavad operatsioonisüsteemidest näiteks Windows 7, Android 5.0, iOS 4.1, Mac OS X 10.7 ja nende uuemad versioonid.