2008. aastast toimuv I/O kogub palju tähelepanu ka massimeedias. Seda võib nimetada tõeliseks suurürituseks, mida tehnikahuvilised põnevusega ootavad ja võimalike uudis(toode)te üle spekuleerivad.

Ürituse algus osutus rahulikuks, koguni igavapoolseks. Esimeses uudiselaines paistsid silma Google'i variant Samsungi hitt-nutifonist Galaxy S IV ja esialgu vaid USAs käivituv muusikateenus Google Play All Access Music.

Sellega aga põnevad esitlused ja teadaanded ei piirdu. Vaatleme ükshaaval...

Gmaili kaudu raha saatmine

Lähiväljasidel põhinev Google'i mobiilimakse-süsteem Wallet toimib ainult USAs ja seal ostetud seadmetel.

2011. a septembris käivitatud teenus ei leidnud ilmselt küllalt palju kasutajaid, sest tootja teeb Walleti nüüd ka osaks Gmaili e-postindusest.

See juhtub "lähikuude jooksul" ja võimaldab hakata Gmailist saadetavate e-kirjade külge makseid kinnitama, nagu tavalist dokumenti või pilti.

Raha saatmiseks peab kirja koostamise ekraanil klõpsama dollarimärgil, sisestama summa ja selle väljastava konto ning klõpsama Attach ja Send. Samavõrd lihtne, paaril hiireklõpsul põhinev on raha vastuvõtt.

Või kui ikka aru ei saanud, vaadake õpetlikku klippi:

Gmaili-Wallet avaneb ainult ameeriklastele, sest selle kasutamiseks peab evima Google Walletiga seotud pangakontot. Ja olema vähemalt 18-aastane.

Raske on siiski näha Walleti populaarsust kasvamas, sest Gmailiga raha saata saab ainult arvuti, mitte nutiseadmete kaudu, ja Wallet ise toimib vaid kaheksal eri turuloleval Androidi-seadmel. Tundub üsna üllatav, et nad ei tee lahenduse massidesse toomiseks enamat.

Otsing võib olla nagu vestlus!

Google'i esindajad kuulutavad lõppu "otsingutele nagu neid seni teame".

See tähendab häälepõhiseid otsinguid, kus tehnoloogia-pool püüab meie küsimusi ja meid huvitavat omalt poolt aimata ning kogu protsess hakkab teoreetiliselt meenutama tavavestlusi.

Näiteks kahe asula vahelise distantsi küsijale pakutakse ennetavalt infot ilmastikuolude kohta.

Progress ei piirdu Google Now ja mobiilseadmetega, vaid kolib brauser Chrome'i kaudu operatsioonisüsteemi Chrome OS ja üldse arvutitele (Windows, Mac, Linux). Millal? "Varsti", lubatakse.

Ilusam ja toredam Maps

Maps on toonud Google'ile au ja kuulsust juba aastaid. Neil on ka ideid, kuidas (vähemalt maine poolest) Apple Mapsi ees tekkinud edumaad hoida.

See toimub ootuspäraselt: arvukate parendustega nii välimusele (veebis, Androidil ja Apple'i seadmetel) kui ka sisule.

Uus Maps on kenam, funktsionaalsem ja püüab kõigest hingest luua tunnet, et teenus eksisteerib just "sulle isiklikult".

Kaartide kasutamine on lihtsam: klõpsa sobival kohal ja vasakul avaneb loetelu kõigist võimalustest. Teejuhised on selgemad, avaliku transpordi vaade on muljeavaldav, side Google Earthiga võimaldab kaardivaatest kohe planeedivaatesse liikuda jm.

Arvukad uuendused peaksid iga mehe Mapsi lisanduma suve jooksul - seni saab neid nautida kutsega sisenedes.

Mängusõpradele

Android on kahtlemata kasvava tähtsusega mänguplatvorm, eriti kui sellel põhinevad odavad uudiskonsoolid hakkavad riburada turule jõudma.

Google püüab mobiilimängureid Androidiga tihedamalt siduda teenustega, mis lõbutsemist täiendavad (või halval juhul segavad).

See tähendab pilvepõhist salvestamist, mis töötab nii brauseripõhiselt kui nutiseadmetel (Android, iOS), saavutusi ja Google+ toega liidritabeleid. Paljud mängud peaks neid toetama juba nüüd.

Kõik need töötavad eri platvormidel korraga, mida ei saa kahjuks öelda reaalajas mitmikmängunduse kohta. See jääb hetkel endiselt Androidile.

Sotsiaalvõrgu Google+ mängusektsioon lõpetab aga 30. juunist tegevuse. Miks, ei taha G-maja esindajad hästi öelda. Aga me juba teame, kuidas neile meeldib inventuuri teha, olemasolevat uuendada ja omavahel siduda.

Google'i tooteesitluste üritus on nüüdseks ka netti jõudnud. Kestab ligi kolm ja pool tundi. Milline rutiinitapja - nüüd ei peagi pool tööpäeva igavlema ja netisaitidele kommentaare kribima!