Näitusel on väljas 65 loodusfotot, mis tehtud selle aasta kevadel Nohipalos Põlvamaal. Iga foto juures on autori kirjeldus selle sünniloost. Eesti Loodusmuuseumi zooloogi ja ürituse peakorraldaja Tiit Hundi sõnul võib „jahisaagiga” rahule jääda. Vaata fotogaleriid!


„Vereta Jahi fotonäituse juhtmõte on näidata piirkonna looduse iseärasusi ja sealset liigirikkust. Sel aastal võib eesmärgi julgelt täidetuks tunnistada. Äärmiselt keeruline oli näituse jaoks välja valida parimaid pilte, sest head materjali oli lihtsalt nii palju,” rääkis Hunt.

Maikuus toimunud fotojahil, mis oli järjekorras juba 15-s, jäi kaamerasilma ette mitu loomaperet. Samuti on näitusel kaks veealust fotot haugist ning mitu pilti „hullust” metsisest, kes fotograafe küüniste ja nokahoopidega vastu võttis.

Igal aastal valitakse Vereta Jahile vapiloom. Sel korral otsustati ronga kasuks. Tiit Hundi sõnul ei olnud ronkade tabamine aga sugugi lihtne ja nõnda on see uhke lind vaid kolmel näitusepildil. Lisaks fotodele saab muuseumis rongaga tutvust teha 3D prillide abil.

Vereta Jahi korraldajad on Eesti Loodusmuuseum, RMK ja AS Overall Eesti. Fotojahi õnnestumisse panustasid Nohipalo jahiseltsi liikmed. Kokku osales pildijahil 34 inimest, paljud neist on tuntud ja hinnatud fotograafid. Fotonäitus Vereta Jaht on Eesti Loodusmuuseumis avatud kuni 2013. aasta jaanuari lõpuni, selle korraldamist rahastas Keskkonnainvesteeringute Keskus. 

Fotovõistluse Vereta Jaht võitjad ning neid auhinnanud ettevõtted-organisatsioonid on:
Kaido Haagen – Vereta Jahi meister, AS Overall Eesti, ajakiri Eesti Loodus
Indrek Ilomets – ajakiri Loodusesõber
Jüri Pere – ajakiri Eesti Jahimees/Eesti Jahimeeste Selts
Jarek Jõepera – Jägermeister
Aigar Kull – OÜ Samuum
Ingmar Muusikus – AS Selver
Tõnis Haamer – hotell Pesa
Urmas Tartes – ilm.ee
Jaan Künnap – Looduse Omnibuss
Ingmar Muusikus – RMK ja ajakiri Eesti Mets
Lembit Michelson – Eesti Loodusmuuseum
Hendrik Relve – Värska Sanatoorium

Vereta Jaht on loodusfotovõistlus Eestimaa loodusmaastikel, mis tänavu tähistab oma 15. sünnipäeva. See on küttimisretk, kus relvadeks on fotokaamerad, laskemoonaks mälukaardid ning jahisaagiks hulgaliselt looma- ja looduspilte.