Mängu mängib üle maailma kokku hinnanguliselt 200 miljonit inimest ning mängu loojad on kui või sees - mäng on küll tasuta, kuid mängusisese valuuta müügiga on kokku teenitud umbes 1,2 miljardit USA dollarit. "See mäng on nagu heroiin - kui sa juba konksu otsas oled, on väga keeruline selle otsast pääseda," ütles Bloombergile psühholoog Lorrine Marer, kelle eesmärk on mängusõltuvuse vastu võidelda.

Sõltuvuses on palju noori, olenemata soost ja vanusest. Inglise väljaanne The Mirror räägib üheksa aastase tüdruku loo, kes mängis mängu salaja öösiti, keeldus tualetti minemast ja lasi end täis, kuna pidi mängus püsima. Kõige tipuks lõi ta oma isa, kui viimane üritas ta Xboxi mängukonsooli ära võtta.

"Kui me lubasime tal seda mängida, polnud meil aimugi, et mäng on niivõrd sõltuvust tekitav," ütles tüdruku ema Sunday People'ile. Ema hinnangul on tegemist tõsise epideemiaga ning pakub välja, et mäng tuleks ära keelata. Tema tütar on praeguseks psühholoogi juures, et mängusõltuvus välja juurida.

Teine teemat illustreeriv lugu pärineb USAst, kus samast mängust on sõltuvusse sattunud 17-aastane Carson, kes mängib seda kuni 12 tundi ööpäevas. Poisi ema Debbie Vitany ütles Bloombergile, et mäng on ta pojale hulga probleeme tekitanud - ta hinded on halvemad ning õpetajad on samuti märkinud, et poiss magab tundides.

"Vahepeal tegime me küll edusamme ning suutsime ta Fortnite'i tunde kärpida," ütles Vitany. "Kuid praeguseks on ta taas oma endiste kommete küüsis. Ma pole kunagi näinud ühtegi mängu, millel oleks laste mõistusele niivõrd suur mõju," ütles ta.

Üha enam vanemaid pöördub mängu pärast professionaalsete nõustajate poole. "Mul on olnud kontoris laps, kes on uhkeldanud, et tema kontol on 300 mänguvõitu," ütles Randy Kulman, Rhode Islandi lastepsühholoog Bloombergile. "Ma võtsin hetke ja üritasin ette kujutada, kui palju aega ta on pidanud mängule kulutama, et selleni jõuda."

Psühholoogidel on mängu tõttu tohutult tööd ning selle maht ilmselt ainult kasvab ajas. Michael Jacobus, kes korraldab USA lastele spetsiaalseid võõrutuslaagreid, hindab, et peab järgmisel suvel korraldama kaks korda rohkem võõrutuslaagreid, kuna probleem on lihtsalt niivõrd laiaulatuslik.

Cam Adair, kes ise kukkus 15-aastasena koolist videomängude tõttu välja, on nüüdseks hakanud samuti sõltuvusnõustajaks. Tema sõnul on Fortnite'i-sõltuvuse tekkimisel mitu põhjust - esiteks on mäng tasuta ning saadaval kõiksugu seadmetel alustades arvutitest ja mängukonsoolidest, lõpetades nutitelefonidega.

Teiseks põhjuseks on mängu võistluslikkus - igas mängus on sada mängijat, kellest vaid üks on võitja. Sellisest võistluslikust mängust on väga keeruline lahkuda või seda pooleli jätta. "Nii võibki puhkeda III maailmasõda, kui vanem palub näiteks lapsel sööma tulla, sest kui laps mängust lahkub, siis ta kaotab," selgitas Adair.