Saidi G for Games andmetel kinnitas Nokia Hiina president Mike Wang, et Nokia uus nutitelefon ilmub 2016. aastal, põhineb opsüsteemil Android ja valmib Hiinas.

Järele mõeldes polegi see kuigi üllatav. Kui Nokia tänavune üllatustoode (tahvelarvuti, mis on nagu odavam iPad mini 3, aga Androidiga, ja müügil ainult Hiinas) läks hästi kaubaks, miks siis mitte ka telefonidega õnne proovida?

Nagu tahvli N1 puhul, võib seadmele pilkupüüdva välimuse kinkida ja siis sarnase disainiga tippmudelitest odavamalt müüa. Nokia nimi aitab müügile kaasa ka.

Kui lisada siia veel hiljutine uudis rivaal Alcatel-Lucenti ülesostmisest, võib julgelt ennustada, et Nokia vahepeal sootuks kustunud täht nutiseadme-maailmas võib peagi taas kirkalt särama lüüa.

[HILJEM LISATUD] Nokia esindajad märkasid ka, et möödunud nädala lõpus hakkasid veebis ringlema uudised, et neilt on tulekul uus Androidi-fon.

Nende ametlik reaktsioon on kõlakad kummutada ja kinnitada, et telefoni pole olemas ega tulemas.

Ärme siiski unusta, et Nokia lubas Microsoftile mitte telefone toota vähemalt 2016. aastani. Seejärel võib nende jutt ruttu muutuda.

Isegi, kui Nokial pole hetkel ressursse, et nutiseadmeturule siseneda, võivad nad oma nime välja litsentseerida ja lasta telefonid teistel firmadel kokku panna. Midagi Google'i Nexuse stiilis.

Pärast Androidi-tahvli edu Hiinas oleks Nokiast isegi rumalavõitu mitte nutiseadmete vallas enam kätt proovida...