Viimase kuu-pooleteise jooksul on uudistemeedias ilma teinud aga pikaks veninud sündmuseahel, mille käigus muuhulgas (a) häkkerid ründasid filmi tootnud Sony Picturesit, (b) keelasid Sonyl "Intervjuud" välja tuua ning (c) Sony lõi araks ja peitiski vallatu teose ära.

Viimane samm tõi tootjale siiski kriitikat, muuhulgas USA väiksematelt kinokettidelt ja -näitajatelt, kes stuudiot araks sõimasid ning lubasid teose ise ekraanidele tuua, antagu ainult võimalus.

Veel selle nädala alguses oli "Intervjuu" saatus avalikkusele teadmata. Jõulud on teadupoolest imede aeg ja eile jõudiski meieni teade, et film saabub USAs osades kinodes ekraanile 25. detsembril.

Esimeste vaatajate reaktsioone

Metacritic reastab juba esimesi arvustusi. Neid on hetkel täpsemalt kokku 19 ja kriitikute keskmine hinne tagasihoidlikud 50 / 100.

Eriti ei meeldinud teos näiteks Wall Street Journali esindajale, kes põrutab: "Päriselus on vaieldud, mis on piinamine ja mis mitte. Filmide maailmas ei ole midagi vaielda; "Intervjuu" vaatamine on algusest lõpuni nagu piinamine!"

Rahvas on aga otsustanud: "Intervjuu" on parimaid filme üldse. Linalugu kogus Internet Movie Database'is ülikõrge skoori. Hetkel on keskmine hinne 9,9/10 ja hindajaid kokku kümneid tuhandeid. See on teine, ehk isegi suurem jõuluime kui pealkirjas mainitu.

IMDb kõrgeimalt hinnatud teoste pingereas "Intervjuud" samas miskipärast pole. Vast tundub saidi käigushoidjatele asi kahtlane, et kõik korraga tipphindeid laksivad. TOP250 esikohal leiame endiselt vana hea "Shawshanki lunastuse" koondhindega 9,2/10.

Ühe mõtte lisaksin veel siia juurde...

Ühe hüpoteesi kohaselt on kogu see häkkerite ja filmi ärapeitmise teema Sony turundustrikk. S.t valmiskomöödia osutus lihtsalt nii viletsaks, et tootja ei tahtnud seda enam lubatud ajal 25. detsembril USA kinodesse tuua ja valis ilmumiseks hoopis uue aasta alguse.

Jaanuar on sealmaal nimelt kinokuu, kuhu suurtootjad tavatsevad kuhjata (nimekaid) projekte, millesse nad eri põhjustel siiski ei usu ja millega enam tegeleda ei taha.

Järgnev meediatähelepanu osutus aga nii hiiglaslikuks, et Sony Pictures hakkas "Intervjuus" taas kassapotentsiaali nägema. Ja nüüd - hopp! - on see 25. detsembril kavas tagasi, kuigi vähemates kinodes. Ja USA piires kättesaadav ka otse veebis!

Mainitud kuupäevad kehtivad muidugi USA kinolevi kohta. Eestis oli teos kavas alates 31. jaanuarist; hetkeseisuga puudub info, mis edasi saab.

Ennustame, et kui "Intervjuu" naudib USAs esimestel linastumisnädalatel kommertsedu, mitte ei kuku läbi, ilmub see ka Eestis kavva tagasi.