Aga teine levinud küsimus puudutab akut: kui võimas on ja kaua keskmise kasutuse juures vastu peab?

iFixiti esindajad otsustasid Õunakella lahti võtta ja leidsid, et selle sees elab kõigest 205 mAh mahutavusega aku.

Võrdluseks niipalju, et lähirivaalidest Android Weari esindajatel on palju rohkem mAhhe: Motorola Moto 360 pakub 320, LG G Watch R koguni 410... Kui tuua kaugem võrdlus, siis Pebble’i Time Steel suudab ühe laadimisega väidetavalt kuni 10 päeva vastu pidada!

Tehnilised näitajad pole siiski ainutähtsad, nagu on tihti selgunud näiteks nutiseadmevõrdlustest, kus Apple’i toote mingi näitaja on numbriliselt tagasihoidlikum, aga reaalses kasutuses isegi parem kui Androidil või näiteks Windowsil.

Nii et suurus pole tähtis, vaid loeb, kuidas olemasolevat kasutatakse. Ehk siis paigaldatud tarkvara, optimeerimine ja ka mida kasutaja seadmega teeb.

Olles seda öelnud: esimesi arvustusi lugedes tuleb muidugi tunnistada, et Apple’i Watchi aku selle tugevuste hulka selgelt ei kuulu. Aga mõtle kui palju glamuuri õunalogo annab!

[HILJEM LISATUD] Täna on ilmunud veebi eraldi uudised, et kaua Watchi aku üldse vastu peab. Selgub, et seda saab tuhat korda täis laadida, enne kui aku vananema hakkab.

S.t esimese tuhande laadimise korral võib eeldada, et Watchi aku täitub vähemalt 80% ulatuses. Hiljem ilmselt siis vähem. Aga 1000 laadimist on ikka eeldatavasti 2-3 aastat, ehk siis suhteliselt pikk aeg ühe moodsa tehnikavidina elus.