Tarbijate jaoks on see hea, sest nüüd saame ilmselt üsna ruttu tutvuda Samsungi järgmise tipptelefoniga. Galaxy-seeria maine vajab taastamist ja firma ise vajab võimalust n-ö uus lehekülg pöörata.

Tootjatele mõjub see aga hästi, sest hoiatab hoolimatu tegevuse halbade tagajärgede eest. Vahel on vaja suurt krahhi, et aru pähe võetaks.

Tehnoloogiamaailmas valitseb nimelt juba vähemalt viis aastat hoiak, et tooteid kiirustades turule tuua on ju täiesti okei, sest kõike saab ka tagantjärele parandada ning kõikuv kvaliteet ei anna brändi tugevusele sugugi kohe surmahoopi.

Hoolimatu tegevuse all pean silmas Bloombergi hüpoteesi, et Samsung kiirustas Note 7 turuletoomisega, et iga hinna eest rivaal Apple'i iPhone 7 müügilejõudmisest ette jõuda.

Veeb on igatahes kuulukaid tihkelt täis, et milline Note 7 jätkumudel olema saab. Mõned usuvad, et see ilmub juba õige pea.

Mulle tundub tõenäoline, et Note-seeria läheb hetkel hoopis puhkusele, sest Samsungil on tavaks kevadeti hoopis oma esindusseeriale Galaxy S lisa anda. Note võib küll natuke varumeeste pingil puhata, kuni järgmine S nühib tootja maine taas läikima.

On tõenäoline, et tänavukevadise S7 jätkumudel (nimetame seda S8) ilmub veebruari lõpus, mobiilimessi Mobile World Congress 2017 ajal või kohe selle järel.

On usutav, et S8 ilmub kahes variandis nagu esindusseeriates kombeks, ja veidi kallimal on veidi võimsam sisu.

Mis on variantide erinevused, on raske öelda, tavaliselt sellel kallimal on veidi suurem ekraan ja kestvam aku. Vaatame lihtsalt veebis ringlema hakanud nimekirja, et mida S8 pakkuda võib:

* 8-tuumaline kiip, usutavasti 3,2 GHz taktsagedusega uus Snapdragon

* 6 GB töömälu, 64 või 128 GB andmeruumi, loeb SD-mälukaarte

* 5,2-tolline ekraan, 4K resolutsioon (2160 x 4096 pikslit)

* 30 MP tagakaamera, millel on optiline pildistabiliseerija

* 9 MP esikaamera

* 4200 mAh aku, juhtmeta laadimine, kiirlaadimine

* sõrmejälje- ja silmaiiriseskänner, miniprojektor

Miniprojektor, 30 MP põhikaamera ja 4K tunduvad sellest loetelust vähim tõenäolised ja kindlasti ebavajalikud. Pigem usun muid kõlakaid, et taga on kaks kaamerat, mõlemad kuni 20-megapikslised.

Kui 4K ekraan on tõesti kasutusel, siis pole 4200 mAh akust rohkem kasu kui praegu levinud 3000-3600 mAh variantidest, sest süsteem nõuab palju enam energiat.

Aasta eest ilmunud Sony Xperia Z5 Performance ei osanud 4K-ga suurt midagi peale hakata, aga kui Samsung selle siiski lisab, siis juba virtuaalreaalsusele mõeldes. Google'i uus VR-platvorm Daydream on nüüd ju Android 7 põhiosa.

Hind on ilmselt sama kõrge või natuke kõrgem kui Note 7 oma (860 eurot), sest jõudlus ja põhinäitajad on taas võimsamaks muutunud.