Kuidas see töötab? Kasutaja asetab pähe spetsiaalsete elektroodidega varustatud kõrvaklapid, mis hakkavadki silmade liikumist jälgima, et sealt saadud info EyePhone'ile edastada. Telefon tõlgib andmed ise käskudeks.

Silmadel on nimelt "elektriline potentsiaal": sarvkestal positiivne, võrkkestal negatiivne. Selle muutused sõltuvad silmamuna liikumisest. Prototüübi aluseks olev süsteem töötab ka siis, kui kasutaja suleb silmad.

Kõne alustamiseks või vastuvõtmiseks peab näiteks liigutama silmi paremale, vasakule ja taas paremale. EyePhone'il leiduva muusika esitamiseks või pausimiseks tuleb silmi paremale ja siis vasakule, järgmise loo valimiseks aga kaks korda paremale liigutada. Helivaljust suurendab silmade üles, paremale, alla ja lõpuks vasakule liigutamine; helivaljust vähendab kellaosutile vastupidine liikumine.

NTT DoCoMo usub, et prototüüp tutvustab edaspidiseid mobiilikasutuse võimalusi. "Telefone kantakse tulevikus nagu aksessuaare. Meid huvitab leida uusi loomulike žestide kasutajaliideseid ja kavalaid viise, kuidas neid seadmeid juhtida," teatas firma esindaja.

Juutuubiklipp näitab selle kasutamist.