Selleks, et head ideed ei jääks teostamata, kutsub Elisa alustavaid idufirmasid endaga koostööd tegema, et üheskoos Eesti turgu innovaatilisemaks muuta.

Edumeelsed startup'id saavad endast märku anda spetsiaalselt selleks loodud Elisa veebikeskkonnas. Lisaks loob Elisa ametikohad inimestele, kes hakkavad spetsiaalselt tegelema uute idufirmade otsimisega.

„Tihti on alustava ettevõttena keeruline hinnata turupotentsiaali ning oma teenusideed arvestatava sihtrühma peal testida ja turundada. Puuduvad kontaktibaas ja turundusvõimekus, mis muudavad turule sisenemise keeruliseks ja kalliks. Siin on lihtne võimalus koos Elisaga uut teenust arendada, misläbi võidaks nii startup kui ka klient.

Elisa eesmärk on pakkuda oma klientidele uusi nutikaid lahendusi, mis muudavad igapäevaelu lihtsamaks. Usume, et koostöö idufirmadega aitab meil oma klientidele ja ühiskonnale veelgi rohkem lisaväärtust luua,“ ütles Elisa uute teenuste juht Kertu Kriisk.

Koostööle oodatakse startup’pe, kes pakuvad online-teenuseid või teenuseid, mida hallatakse interneti teel.

„Idufirmadele pakub Elisa omalt poolt suurimat erakliendibaasi ja jaemüügipinda, kus väärt teenust turustada ja testida. Ka saab partnerorganisatsioonide kaudu aidata teenusel jõuda välisturgudele. Lisaks on Elisas kasutusel kõrgetasemeline asjade interneti platvorm, millele annab ehitada väga eriilmelisi lahendusi just startup’i vajadusi silmas pidades,“ ütles Kriisk.

Elisa logo

Elisa kontsern on juba aastaid teinud koostööd erinevate idufirmadega ning Soomes on peetud läbirääkimisi rohkem kui 300 idufirmaga, millest enam kui 70-ga on sõlmitud edukad partnerluslepingud.

„Meil on palju häid näiteid Elisa koostööst idufirmadega. 2016. a sai meist esimene tõlketeenust pakkuva idufirma Transfluent äriklient, mille abil saavad Elisa ligi 4000 töötajat tõlkida dokumente ja e-kirju,“ sõnas Elisa Soome idufirmadega koostöö eest vastutav asepresident Kimmo Pentikainen.

„Oleme lasknud oma töötajatel teenuseid testida ning hea teenuse ka ise kasutusele võtnud. Läbi meie müügikanalite on idufirmadel erakordselt hea võimalus toode turule tuua.

Mullu aitasime Euroopas turustada Oulu idufirma ŌURA nutisõrmuseid, mis mõõdavad äpiga ühenduses südamerütmi, südame löögisagedust, kehatemperatuuri ja selle muutusi ning annavad täpse ülevaate kasutaja päevase aktiivsuse ja unekvaliteedi kohta,“ lisas Pentikainen.

Elisa loob Soome eeskujul ka Eestis start-up’ide otsimisega tegelevad ametikohad praktikantidele. „Praktikaprogramm on hea võimalus ärianalüüsi ja IT-huvilistele inimestele, kes näevad meie sektoris potentsiaali ning soovivad ühisesse edusse panustada. Praktikaaeg saab olema kuus kuud ning tasustatud.“ lausus Toomas Polli