Esimesed julged tootjad hakkasid esimesi 5G-seadmeid ka kohe varsti pärast seda välja hõikama, sest selleks tekkis soodne pinnas: 27.-29. juunil aset leidnud suur mobiilimess Mobile World Congres 2018 Shanghai.

Esimeste julgete hulka kuulub ka üks popimaid Androidi telefonide tootjaid, Hiinas sündinud OnePlus, mis lubab oma esimest 5G telefoni juba 2019. ehk järgmiseks aastaks.

Järgmisel aastal veel palju 5G nutiseadmeid oodata pole, OnePlus väidab, et sellise väljastamine saab võimalikuks tänu nende heale suhtele kiibitootja Qualcommiga. Kindlasti sõltub plaani teoks saamine ka suhete arendamisest mobiilioperaatoritega, eriti USA-s.

5G muudab mobiili-interneti küll kiiremaks, aga selle põhieesmärk on aidata asjade interneti arendamine uuele tasemele viia. Seetõttu intrigeerib, et mida 5G telefonid üldse pakuvad, mis neile 4G ees selge eelise annaks.

4G internet on ju kiire niigi, aga vähemalt Eestis on raske leida kohti, kus võrgud võimaldaksid nutiseadmetel teoreetilistele tippkiirustele kas või ligilähedaselt järele jõuda. Pigem tuleb piirduda kuni 30megabitise ühendusega, nagu statistika paljastab.

OnePlus täpsustas hiljuti lisaks, et kui kaua nemad suvatsevad oma telefone tarkvarauuendustega värskena hoida. Androidi uuendusi võib oodata kõikidele kahe aasta jooksul pärast seadme ilmumist, Google'i tähtsaid turvauuendusi kolm aastat. See kehtib uuemate mudelite kohta (3, 3T, 5, 5T, 6).