CES 2017 põhjal pakuks, et tänavuse tippteleri tiitlit püüavad Samsungi QLED-seeria, LG W7 ja Sony Bravia XBR-A1E.

Nende ühisnimetajad on õhuke piht, kena välimus, HDR-pilditehnoloogia kasutamine, mis värvid väidetavalt ilusamaks muudab, ja 4K tugi.

Nüüd on selgunud ka enamike mainitud mudelite hinnad. Nii et kel tuhanded pangakontol õiget hetke ootamas, see saab aimu, kui palju raha kuluks.

Samsung

Samsungi QLED-telerite hinnad USA-s algavad 2500 dollarist, Euroopas siis eeldatavasti 2500 eurost.

Kõige odavamad on 55-tollised ilma nõgusa ekraanita Q7 ja Q8, alates 2500 dollarist. 75-tolline Q7 maksab seevastu 6000 dollarit ja nõgus Q8 küsib 4500 dollarit. Ilmuvad veebruari lõpus.

Q9 hinnad pole teada, aga kindlasti küünivad need isegi palju kõrgemale kui eelmises lõigus toodud summad.

QLED on muuseas tänavune võlusõna, millega Samsung tänavu 4K UHD telerite huvilisi paeluda püüab. See tähendab metallkvanttäpikestega täiendatud LED-i.

Tänavuste QLED-mudelite Q7, Q8 ja Q9 küljes on ainult üks läbipaistev kaabel, ühendused ja muud vajalikud komponendid on kaabli teises otsas karbis.

Seinale kinnitamise tugi peitub nüüd teleri tahaossa, et ekraan võiks seinale seksikalt lähedale liibuda.

Samsung kuulutab ka, et QLED-seeria on ainus hetkel saadaval teleripere, mis suudab värvid pildi iga ereduse juures täies ilus esile tuua. Seda kinnitab testorganisatsiooni VDE sertifikaat, et 2017. a QLED-seeria toob esile 100% color volume'i.

LG

LG tänavune 4K OLED-telerite seeria koosneb viiest mudelist – B7, C7, E7, G7 ja W7 –, millest igaühel on kaks võimalikku ekraanisuurust vahemikus 55, 65 ja 77 tolli.

Toetatud on koguni neli eri HDR-tehnoloogiat, tarkvara aitab pildi jaoks alati parima valida. Telerivallas väidetavalt esimest korda on kasutusel Dolby Atmosi heli, õigemini selle tugi.

Uhkeim mudel on 65- ja 77-tolline W7, mis on täisulatuses ainult 2,57 mm paksune, nii et sloganiks valitud „pilt seinal” sobib hästi. Ühendused on eraldi nagu Samsungi QLED-telerite puhul, milleni viib üks kaabel. Miinus on, et W ei seisa ise püsti, vaid tuleb seinale kinnitada.

65-tolline W maksab 8000 dollarit, 77-tolline aga 20 000.

Sony

Bravia XBR-A1E hinnad paraku veel teada pole, aga 55-, 65- ja 75-tollist ekraani pakkuv mudel väärib tänavuste tipptelerite artiklis tutvustamist küll.

See on esimene teler, mis katsetab uudset ideed, et kõlareid pole vajagi, sest heli kannab edasi ekraan ise.

Bravia XBR-A1E on ka Sony esimene OLED-teler, nii et võib loota, et hind jääb LG ja Samsungi tippudele alla.

Disain on uhke: aparaadil pole jalga, paneelil pole raami (küll aga seda püsti hoidev tugi). HDR-ist on toetatud paraku ainult Dolby Vision. Hind ja ilmumisaeg on lahtised.