Programmeerija Olivier Beauchesne laadis alla kogu Wikipedia sisu ja koondas geoandmetega artiklid 300-ks teemakaardiks. Kui Wikipedia artikkel sisaldab nimelt infot mingi kindla paiga kohta, on artikliga kaasa pandud ka piirkonna geograafilised koordinaadid.

Näiteks on kõik Jumala- ja Piibli-teemalised artiklid seotud tihedalt Iisraeli ja Egiptuse piirkonnaga, jäähoki USA ja Kanadaga, rannikunähtuste artiklid aga paiknevad tihedalt maailmamere ja maismaa piiril. Eesti kerkib sellises kaardile kantud entsüklopeedias ümbritsevast pimedusest säravalt esile.

Vaata galeriid erinevatest kaartidest, kus punased täpid tähistavad kindlat teemat, sinised täpid aga üldse selle piirkonna kohta käivaid artikleid.

Ei maksa arvata, et Eesti on maailma ajaloos või entsüklopeedias kordi tähtsam kui naabermaad. Kuna Wikipedia on vabatahtlike panusel toimiv teadmisvaramu, siis näitavad kaardid, et Eesti kohta on palju rohkem artikleid kirjutatud kui naabermaade kohta.

Antud joonised on tehtud ingliskeelse Wikipedia põhjal. Jääme ootama Eestikeelse Vikipeedia artiklite kaardistamist, mis näitaks meie emakeelset maailmapilti.

Vaata kaartide loomise lugu Beauchesne'i leheküljelt siit, kui see just ülekoormuse tõttu maas ei ole.