Lähemal uurimisel selgub, et Apple’i nutikella on kruustangide vahele pigistanud eestlane Viljo Marrandi. Uurisime ta käest, miks ta otsustas graveerida just Apple’i nutikella, kirjutab Kiip.ee.

“Kell sai graveeritud õhujõul töötava graveerijaga. Kruustangide vahele kinnituseks printisin 3D printeris vastava rakise, et ekraan ja nupud kuskile pihta ei läheks ja viga ei saaks. Siis joonistasin disaini otse kellale ja hakkasin aga graveerima,” seletas Marrandi.

Foto: tootja

Seni on osava graveerija käest käinud läbi kolm Apple’i nutikella. Esimese tellis Soome ettevõte Legend, mis tegeleb nutiseadmete luksuslikumaks muutmisega.

Marrandi väitel oli Legendi tellimusel valmistatud kell esimene Apple Watch terves maailmas, mis sai endale nägusama välimuse.

Lisaks nutikelladele on Marrandi soomlaste tellimusel graveerinud mitmeid iPhone’e. Hinnad sõltuvad suuresti kliendi soovidest.

Piltidel kujutatud Apple Watchi graveerimise hinnad jäävad 700 euro kanti. Legend müüb Marrandi käe alt läbikäinud iPhone’isid ca 3600 euro eest.