Kaks arvutitest, ruuteritest ja erinevatest nutiseadetest tulvil minibussi hakkasid Tallinnast sõitma laupäeva hommikul kell 8:30 ja siis ei teadnud ükski võistlev ettevõtja veel üksteist. Samal ajal startisid sarnased bussid ka Inglismaalt, Itaaliast, Belgiast ja Saksasmaalt.

Esimeste tundidega tutvustati juba võimalike ettevõtete ideesid, moodustati meeskonnad ja vaid paari päevaga pandi paika kontseptsioon ja äriplaan ning loodi ka esialgsed töötavad toote prototüübid. Vahepeal said meeskonnad Varssavis, Berliinis ja Amsterdamis oma ideede kohta tagasisidet, et siis täna Kölnis ülejäänud viie bussitäie meeskondadega võistlustulle astuda.

„Eestlased ületasid kõik Eesti tase oli võrreldes teistega peajagu üle arvestades takistusi, mida tee peal pidime taluma. Isiklikult tunnen ülimat rõõmu, et kaks tiimi pääses edasi finaali. Tunne on eufooriline ja fantastiline, nagu oleks ise võitnud,“ ütles Startup Bus Estonia projektijuht Ainar Ahusalu. Samas tõdes ta, et poolfinaalist edasi saamine on alles algus ja juba homme peavad meeskonnad seisma silmitsi palju karmimate oludega finaalis.

JustBetOn asutajateks on Maxim Shilo, Sandra Truija ja leedukas Danielius Visockas. WebFundi loojad on Roman German ja Andres Kostiv.