Uudis sai teatavaks Chromiumi programmeeria Greg Spenceri veebipäeviku vahendusel, kirjutab TGDaily.

Spenceri sõnul on esimesed sammud astutud ja edaspidi on O3D osa Chromiumi (Google Chrome'i brauseri avatud tarkvara projekti ühisnimetja) arendusprotsessist.

Selline areng peaks sirvikusse tooma senisest keerukamad ja parema graafikaga mängud ning Google'i sõnul on nende eesmärgiks muuta internet staatilisest meediumist kohaks, mille otsas on lihtne jooksutada kompleksseidki programme .

Samuti jätkatakse hoolega Google'i Native Client tehnoloogia arendamist, mille abil oskavad veebirakendused ära kasutada kasutaja arvuti protsessori võimalusi.

Koodi arendamine on üks asi, kas ka arendajad seda kasutama hakkavad, aga teine. Hetkel on Google ainus, kes on teatanud, et arendavad sirvikut, mis oskab ära kasutada arvutite riistvaralisi võimalusi.

Seega jääb loota, et avatud lähtekoodiga Native Client'ist ja O3D-st saavad teatud liiki standardid ja arendajatel on piisavalt kindlust, et need väärivad toetamist.

Kui eelpoolkirjeldatud arengud panna Google'i oma operatsioonisüsteemi arendamise konteksti, siis võib 2010. aasta esimene pool osutuda arvutimaailmas vaata et murrangulisekski. (Lubadused on küll suured, aga emotsioonid tasub siiski ennem "päris asja" nägemist vaos hoida.)