Kui IE arendajad otsisid parimaid mooduseid Internet Explorer 9 teemal vastukaja kogumiseks, uurisid nad samuti Mozilla ja WebKiti kasutatavaid veateaterakendusi, et näha, kas midagi pole kahe silma vahele jäänud.

Üks sellest sündinud avastus oli, et mõned konkureerivate brauserite jaoks väljastatud veateated jäävad kauaks alles (mõnel juhul koguni aastateks), ilma et arendajad need parandaks või neid isegi n-ö arvele võtaks. IE tiim väidab, et nemad võtavad iga teate arvele, isegi kui vastavad, et nad ei reageeri sellele, aga Mozilla Bugzilla süsteemis leidub selle nädala seisuga 12 779 arvesse võtmata viga, WebKitis aga 2616.

IE testijuht Jason Upton kommenteeris, et ta esitas ühe veateate originaalseadmete tootjate vastukajade põhjal ise, aga see jäi lihtsalt 15 kuuks ootele. "Paljud puugid jäävad niisama õhku, võib-olla see on avatud lähtekoodiga projekti loomus, aga meie projekti stiil on teine."

Avalikud testijad leiavad ka alati vähem vigu kui projektiga seotud inimesed. Uptoni arvutused IE ajaveebis näitavad, et IE tiim leidis IE8-s viis korda rohkem vigu kui üldkasutajad (ja "palju rohkem" kui kolleegid Microsofis) ja sisetestijate veateadetes oli kuus korda tõenäolisemalt piisavalt informatsiooni, et puuki hävitada.

IE üldjuht Dean Hachamovitch meenutab, et tavakasutajad ja brauserite arendajad ei otsi vigu alati samal alusel. Vahe on ka sellel, kui miski ei tööta nagu peaks, ja miski ei tööta nagu inimene tahaks. Mõnd soovi ei saa rahuldada kasvõi seetõttu, et see tõstatab suuri turvalisuse ja ligipääsuga seotud küsimusi.

Hachamovitch võtab loo kokku nii, et tähtis pole hetkel eksisteerivate vigade arv, vaid nendega ümberkäimine. Selle põhjal tiim julgebki teha oletuse, et Chrome ja Firefox jäävad palju kauemaks "vigaseks" kui IE.