Selle ruudukujulise profiiliga kaamera esiküljel domineerib värinastabilisaatoriga varustatud 8x suumiga objektiiv. Kui ei oleks kahelt poolt välja turritavaid kaamerarihma kõrvu, võiks seda aparaati vabalt veebikaameraks pidada, vahendab Photopointi ajaveeb.

Ruudukujuline profiil ei ole aga PowerShot N-i kõige eriskummalisemaks iseloomustajaks. Sellise kujuga aparaate on ju tehtud ennegi. Sellel siin aga ei ole seda, läbi aegade fotokaamerate pärisosaks peetud päästikunuppu.

Kaks füüsilist nuppu leiab lähema vaatluse korral vasakult küljelt. Üks on kaamera sisse-välja lülitamiseks ja teine mobiilse seadmega ühendamiseks. See on kõik.

Suumimist ja päästikufunktsiooni ei ole siiski pelgalt tagaküljel oleva, nurga alla seatava 2,8" puutetundliku LCD-ekraani osaks jäetud.

Objektiivi ümber on kaks rõngast, mis need funktsioonid kavalalt enda kanda võtavad. Kaamerapoolsel kitsamal rõngal on suumifunktsioon. Välimine rõngas toimib aga nagu päris päästik. See tähendab, et õrn vajutus sellele rõngale käivitab autofookuse, tugevam vajutus säritab aga pildi.

Sellise disaini taga on nutikas kontseptsioon: suumi- ja päästikurõngas toimivad ükskõik millise nurga all. Vahet pole, mispidi pildistaja seda kaamerat käes hoiab.

Seestpoolt on kaamera pisut sarnasem teiste PowerShot-mudelitega. Tooni annavad siin 12,2 MP CMOS sensor, DIGIC V pildiprotsessor ja 28 mm lainurgaga ja värinastabilisaatoriga varustatud objektiiv.

Loomulikult on pisikese, 7,9 x 6,0 x 2,9 cm korpusesse mahutatud WiFi moodul. Erinevalt näiteks Canon EOS 6D kaamerast toimib WiFi ainult piltide jagamiseks kaamerast väljapoole – mitte kaamera juhtimiseks mobiilse seadmega.