Selle üle võib vaidlema jäädagi, et kas neid uskuda või mitte, aga üks on kindel: Hiina tootjad topivad mõne mudeli sisse ka nii mahukaid akusid, et neid annaks juba keskmise sülearvuti omaga võrrelda.

Forte on kirjutanud näiteks 10 000 mAh mahutavusega Oukiteli telefonist, aga uus rekord paistab olevat Blackview mudel P10000 Pro, mille põues peitub 11 000 mAh.

Blackview on selles mõttes eriline tootja, et seda võib leida ka Eesti müügilettidelt nagu Starcomis, kes on laenanud Fortele testimiseks asjalikku vastupidavusseadet BV8000 Pro. Enamikke Hiina tootjate telefone ikka otse Eestist osta ei saa.

Akukestvus sõltub mitmest tegurist, muuhulgas telefoni riist- ja tarkvara optimeeritusest, aga Blackview julgeb siiski väita, et P10000 Pro suudab ooterežiimis 50 päeva vastu pidada. Ja kiirlaadimine toitvat aku täis kõigest kahe ja poole tunniga.

Teised põhinäitajad:

* Mediateki kaheksatuumaline 2 GHz kiip MTK6763

* 5,99-tolline ekraan, 2160 x 1080 pikslit

* 4 GB töömälu, 64 GB failiruumi

* neli kaamerat: taga 16 ja 0,3 MP, ees 13 ja 0,3 MP

0,3 MP kaamerasensor tänapäeval toodetud telefonis paneb muidugi kukalt kratsima. Aga arvestades meeldivalt madalapoolset 230-dollarilist hinda (ca 190 eurot), siis võib see keskmisest vastupidavam seade olla just see marjaks kuluv varutelefon, mida Nokia 3310 uusversiooni asemel osta.

Seda muidugi julgele tellijale, kes riskib võimalusega, et tellitud aparaat kohale ei jõua või Eesti võrgus normaalselt ei tööta või muul viisil ebakvaliteetseks osutub.

Siiski – tore, et vähemalt keegi üritab telefonidesse mahukamaid akusid peita. Täna levinud variandid pole siiski kuigi kauakestvad.