Queenslandi osariigis toimetav maopüüdja Luke Huntley rääkis The Washington Postile, millistest imekohtadest ta viimasel ajal madusid püüdma on pidanud. Näiteks koristas mees eelmisel nädala reedel ühe kohaliku elaniku dušikabiinist ära kahe meetrise püütoni, paar päeva varem oli ta tegelenud WC-potti peitunud roomajaga.

Canberras elav Helen Richards sai näiteks WC-sse peitunud maolt lausa hammustada - potile istunud naist näksas tagumikust sinna pugenud püüton. Ka see 1,6 meetrine noor püüton tuli loomapüüdjate abiga tualettpotist eemaldada. Naisega õnneks midagi hullu ei juhtunud, kuid kindluse mõttes tehti talle teetanusesüst.

Kui veega seotud kohad on veel loogilised madude peidupaigad, siis roomajad poevad ka veel kummalisematesse kohtadesse. Brisbane'is elav 24-aastane naine suutis näiteks eksikombel ära küpsetada oma rösterisse pugenud mao. "Umbes 10 sekundit pärast rösteri sisse lülitamist hakkas see valjult sisisema. Mõtlesin, et mu hommikusöök on juba kõrbemas," ütles naine, kelle sõnul kummitab see sisin teda ilmselt igavesti.

Austraalias valitsev kuumalaine tõi eelmisel nädalal kaasa kuni 47 kraadini ulatuvad temperatuurid. Kohaliku meteoroloogiainstituudi sõnul on kliima keskmine võrreldes 1910. aastaga soojenenud umbes ühe kraadi. See toob kaasa ka terve hulga kuumalaineid ning põuaperioode.

Maod ei ole ainsad loomad, kes kuumalainete pärast tõsiselt kannatavad - kliimamuutuste tõttu kannatavad muuhulgas ka näiteks kalad ning nahkhiired.