Kui aga seda käib-küll-tahvlit ise proovida, on tulemus masendav: aeglane, hanguvad äpid, vilets ekraan jms. Tärganud lootus koju "poolmuidu" midagi diivanil sirvimiseks sobivat hankida kustub hoobilt.

Mida siis teha, kui ise testimiseks pole aega ja võimalust, kuid üksikuid arvustusi usaldada pigem ei julge?

Abikäe ulatab Engadget, mis avaldas ülevaate parimatest odavtahvlitest. See põhineb ka teiste arvustustel, nii et on ehk keskmisest objektiivsem. Kui siin saab üldse mingit objektiivsust taga ajada.

Engadget tõstab esile viis mudelit, millest üks eestimaalasele mõeldes selgelt esile kerkib. Saadavuse, hinna ja ka seadmes leiduvate teenuste toimimise osas.

ASUS MeMO Pad 7

MeMO Pad 7 peaks meediatarbimise ja isegi nõudlikumad 3D-mobiilimängud kenasti välja kannatama. Korralik välimus ja ka töötab korralikult. Nii et odavseadme otsija ei peaks kaugemalt otsima!

Sellest 7-tollisest WiFi 802.11n ühendusega tahvlist leidub kaks varianti, ühel on paremad üldised tehnilised näitajad ja ekraan – ning muidugi veidi kõrgem hind.

Odavamal on 1,2 GHz kahetuumaline protsessor, 1 GB muutmälu, 8 GB andmeruumi, 2 ja 0,3 MP kaamerad (esimene salvestab 720p videot), TFT LCD ekraan (1024 x 600, 169 pikslit tollile).

HD-mudeli saab paarkümmend eurot kallimalt. Sel on 1,2 GHz neljatuumaline protsessor, samuti 1 GB muutmälu, aga juba 16 GB andmeruumi, 5 ja 1,2 MP kaamerad (esimene salvestab Full HD 30p/25p videot) ning parem ekraan (IPS LCD, LED-taustvalgustus, 1280 x 800, 216 pikslit tollile).

Kui piirduda väetima mudeliga, saab parima hinna Euronicsist, nimelt 99 eurot. Photopointis on seevastu nii tavaline kui HD-variant, hinnad vastavalt 109 ja 129 eurot.