Circular Devicesi toode kannab nime Puzzlephone, mis on ausalt öeldes veidi peletav. Vähemalt mulle seostub see esmalt viitega, et kasutamine saab olema keerukas (puzzle – ing mõistatus, hämmeldus).

Nimi nimeks, aga seade pakub kasutajale tegelikult vähem mängulusti kui Google'i Ara.

Puzzlephone'i põhikomponendite eemaldamisel-asendamisel saab nimelt vähem kaasa rääkida. Seade jaguneb kolmeks: Aju (tuumelektroonika, kaamera), Süda (aku, lisaelektroonika) ja Selgroog (LCD-ekraan, kõlarid, põhikuju).

Arendajate eesmärk on luua midagi suhteliselt püsivat, mis võiks kasvõi kümme aastat vastu pidada. Muidugi saab selle aja jooksul süsteemile ka võimsust või uusi featuure lisada, kui mooduleid vahetada.

Toote kodukat uurides tundub, et arendajad arvutasid kümme aastat välja LCD-ekraani eeldatava eluea baasil. Näiteks akule ennustavad nad ainult kolmeaastast tööiga.

Circular Devices loodab Puzzlephone'i turule tuua 2015. a keskpaigaks, maksumust pole veel öeldud.

Kuna Google on maininud Ara loodetava sünniajana aasta esimest veerandit ja odavat baashinda, peab tunnistama, et tundmatu tootja poolt ja hiljem tutvustatud sarnane vidin ei kõla nii erutavalt...

Autorid kinnitavad, et kasutaja saab nii riistvara kui ka tarkvara oma soovil kohendada – mis ei ütle tegelikult väga palju. Küll aga lubavad omaloodud standardit ka teistel tootjatel kasutada, nii et lootus jääb Puzzlephone'i uusi huvitavaid arendusi näha (võimalike partnerite abil).

Ise kokkupandavad nutitelefonid on muidugi potentsiaaliga asjad. Need saastavad teoreetiliselt vähem keskkonda – uut seadet soovides ei pea vana "kogu saba ja karvadega" välja vahetama.

Ja minimalismi-ihkaja ei pea igasugu moodsaid alpusi külge panemagi – piirdub näiteks põhiosaga, millega peamiselt kõnesid teha saab.