Paljud tunnevad, et neil on vähe aega. Tele2 tootedirektori Katrin Aroni sõnul pole mõtet seda raisata tegevustele, mis võiksid käia automaatselt.

„Näiteks vanade fotode kustutamine ja varundamine, telefoni vaigistamine ja hääle sisselülitamine, korraga kõigile oma sotsiaalmeediakontodele postitamine,“ toob Aron näiteid.

Ta toob välja viis automatiseerimisviisi, mida kasutada kiiresti ja tasuta kohe, kui olete soetanud uue iPhone’i või Androidi seadme.

Fotode-videote varundamine ning ruumi tühjendamine

Suhteliselt lihtne varunduslahendus säästab teid edaspidi automaatselt tülikatest teadetest salvestusruumi lõppemise kohta.

Kui teil on iPhone, tasub kulutada kord kuus veidi raha oma iCloud-salvestusruumi mahu suurendamisele ning seejärel kõik fotod ja videod sinna varundada.

Selleks avaga seadetes jaotis Photos, veenduge, et suvand iCloud Photo Library on sisse lülitatud ja valige Optimize iPhone Storage.

See tähendab, et piltide ja videote koopiad kustutatakse kohe, kui need on pilve jõudnud ning vajaduse korral saate need tagasi sünkroniseerida.

Androidi seadmetele on vaikimisi installitud Google Photos, mis on Apple'i seadmete jaoks saadaval.

Kui teile sobib, et fotode ja videote suurust vähendatakse, tipp on 16 MP ja 1080p, siis talletab Google Photos kõik tasuta.

Avage rakendustemenüü ja valige Settings (Seaded), et kontrollida, kas kõik pildid ja videod ikka varundatakse. Nüüd valige rakenduste menüüst Free up space (Vabasta ruumi) ning Google Photos saab kustutada kõik juba veebi üle kantud piltide ja videote koopiad.

Algsuuruses failide varundamisel kehtib kuutasu.

Telefoni vabastamine lukust, kui olete kodus (ainult Androidil)

Telefoni lukustamine oma andmete kaitsmiseks on tähtis, aga kodus olles võib selline lisaturvalisus olla pigem tülikas.

Androidi on lisatud tööriistad, mis teevad selle automaatseks: avage seaded, valige Security (Turvalisus) ja seejärel Smart Lock, et näha saadaolevaid võimalusi.

Seejärel valige Trusted Places (Usaldusväärsed kohad) ja saate kaardil määrata konkreetse piirkonna, kus telefon lülitab ekraaniluku automaatselt välja. Kohe, kui telefon sellest piirkonnast välja viiakse, lülitub lukustus uuesti sisse.

Võite valida ka Trusted Devices (Usaldusväärsed seadmed), mis lülitab ekraaniluku automaatselt välja, kui telefon on ühendatud mõne kindla seadmega Bluetoothi teel, nagu kodune kõlar Echo või auto stereosüsteem.

Kasutage neid funktsioone, kui usaldate täielikult inimesi, kellega koos viibite.

Hõivatud oleku aegade seadmine

Nii Apple'i kui ka Androidi seadmetel on olemas sisseehitatud tööriistad "hõivatud oleku" aegade automaatseks haldamiseks – telefon lülitab end hääletule režiimile näiteks koosolekuteks ja öösel.

Apple'i seadme puhul avage Settings ja valige Do Not Disturb. Lülitage funktsioon sisse ja valige samast menüüst Scheduled, kust saate valida oma "vaikse" aja. Kui koputate ajakaval, mis paikneb selle all, saate seada oma aja.

Sealtsamast saate määrata, kas automaatne vaigistusfunktsioon hakkab tööle alati või ainult siis, kui telefon on lukus. Eraldi saab määrata kontakte, kelle kõned tulevad alati läbi.

Androidi telefonidel on võimalusi rohkem – alustamiseks avage seaded, seejärel valige Sound (Heli) ja Do not disturb (Mitte segada).

Vaikimisi saate kasutada nädalalõpu, argipäeva õhtu ja ürituste seadeid, aga teil on võimalik lisada omale meelepärased reeglid või muuta Androidi pakutavaid valikuid.

Näiteks valige Weeknight (Argipäeva õhtu) ning määrake algus- ja lõppaeg ning nädalapäevad, mil automaatne vaigistaja peab tööle hakkama.

Korraga kõigile oma sotsiaalmeedia kontodele postitamine

Igal inimesel on keskmiselt 3-4 sotsiaalmeediakontot. Kui postitada nt Facebooki, Twitterisse ja Instagrami sama sisu, siis tasub see töö automatiseerida.

Aktiivsele sotsiaalmeediakasutajale on ristpostitamise lihtsustamiseks tehtud äpid nagu Buffer, IFTTT ja Flow, mille abil on lihtne hallata erinevate sotsiaalmeediakanalite postitusi.

Ühe nupuvajutusega koju

Nii Apple'i kui ka Androidi telefonid saab seadistada nii, et saate ühe nupuvajutusega koju jõudmise juhised.

Apple'i telefoni peate alla laadima ja installima Workflow rakenduse. Kui olete selle avanud, siis valige Create Workflow ja Today Widget. Seejärel valige Actions ja Street Address ning sisestage oma kodune aadress.

Kui see on tehtud, valige uuesti Actions ja vedage sõrmega valikul Show Directions, kust saate valida lemmikkaardirakenduse ja transpordiliigi. Seejärel vajutage Done.

Androidi puhul vajutage avakuva mistahes tühjal kohal ja hoidke sõrm paigal, valige Widgets (Vidinad) ja seejärel valige pealkirja (Google) Maps alt valik Directions (Juhised).

Lohistage see ikoon mõnel oma avakuval tühjale kohale, sisestage oma kodune aadress ja eelistatud transpordiliik. Pärast seda vajutage Save (Salvesta). Kui vidinal koputate, saate kohe koju jõudmise juhised.