Jah, nõustun, et väga hea mõte on kasutada väikest kaamerakeret, mille ees saab kasutada erinevaid objektiive. Mida kergem, seda lihtsam on ju kaasas kanda. Kuid olen alati arvanud, et ega sellest kaamerast mingit erilist kvaliteeti välja pigistada ei saa, kirjutab Kiip.ee.

Sain mõne päeva jooksul proovida Samsungi lipulaev-hübriidi NX30, kusjuures see oli minu esimene kokkupuude hübriidkaameraga.

Kaamerat kätte võttes tundsin kohe, et tegemist on väga kvaliteetse tootega. Selle metallist kere on väga kerge, hoolimata sellest, et kaamera ise on üpriski suur. Mõne pisema peegelkaamera kõrvale pannes on nad gabariitidelt enam-vähem samad.

Mulle meeldib ka NX30 sarnasus peegelkaameraga. Usun, et seda on mugavam käes hoida, kuna kaamera käepide on suurem kui paljudel teistel hübriididel.

Meeldiv oli näha pööratavat ekraani, sest sellega on tõesti mugav maapinna kõrguselt pilti teha – ei pea ise kõhuli viskama, et näha, mida pildistad – või siis vastupidi, saab mugavalt kõrget võtet teha.

Küll aga oli minu jaoks veidi naljakas see, et ka pildiotsijat on võimalik 90 kraadi üles pöörata. Arvan, et mul ei tekiks olukorda, kus ma sellist funktsiooni kasutada tahaksin.