Teleritootjad peavad lahenduseks nutitelereid, mis peaksid võimaldama kasutajal nautida internetivõlusid otse telerist, diivanilt tõusmata.

Paraku on valdav osa niisugustest televiisoritest kohmaka ja aeglase kasutajaliidesega ning nende kasutajasõbralikkus ja funktsionaalsus ei ole just kiita, kirjutab Kahvel.ee.

Olemas on ka teine levinud viis elutuppa pääsemiseks – erinevate video- ja helistandardite kasutamine meediumi juhtmevabaks edastamiseks. Kuid ei DLNA, AirPlay ega Miracast pole tänaseni domineerivat positsiooni saavutanud.

Teisisõnu käib üks pidev katsetamine tarbijate peal ning ühtset arusaama heast lahendusest ei ole siiani suudetud luua.

Google sinu kodus

Google, kuuludes suurte tehnikagigantide nimistusse, on samuti püüdnud elutubasid vallutada. Esimeseks katsetuseks oli 2010. a koostöös Sony, Inteli ja Logitechiga turule tulnud Google TV.

Tegemist oli Androidil põhineva platvormiga, mida erinevad tootjad said oma teleritesse või digiboksidesse integreerida ja selle abil internetis leiduvat sisu suurel ekraanil kuvada.

Google'i juhatuse esimees Eric Schmidt oli koguni nii julge, et ennustas Google TV domineerimist juba 2012. a. keskpaigaks. Paraku läks teisiti. Google TV idee oli hea, kuid teostus jäi kesiseks, mistõttu ei võitnud see kasutajate südameid.

Järgmise sammu elutoa suunas astus Google 2012. a lõpus, mil nägi ilmavalgust Android versiooninumbriga 4.2. Nimelt toetab see Miracasti standardit, mis võimaldab juhtmevaba pildi ja heli edastamist telerisse.

Seda katset võib lugeda aga pigem passiivseks, kuna lisaks Miracasti toega nutiseadmele peab pildi vastuvõtmiseks olema kasutajal vastav teler, mis seda standardit toetab.

Foto: Kahvel.ee

Sel suvel alustas Google aga oma kolmandat retke elutoa suunas, tutvustades seadet nimega Chromecast.

Tegemist on kogukama mälupulga suuruse vidinaga, mis ühendub teleri HDMI ja USB pesadesse (kui USB pesa teleril puudub, siis karbis on kaasas ka seinaadapter) ning võimaldab kasutajal kuvada pilti oma arvutist või nutiseadmest otse teleriekraanile.

Loe täisteksti ja vaata rohkem pilte saidil Kahvel.ee.