Multimeediatooteid valmistav Singapuri firma Creative Technology sai maha intrigeeriva seadmega, mis pole ilmselt kuigi praktiline, aga millest on värskendav vahelduseks kirjutada-lugeda.

See ilus punane karp on ZiiEagle, mis hoiab endas 668 filmi, kuni nende vaatamiseks vajadus tekib.

Need pole suvalised linalood, vaid kõik Shaw Brothers Studio valmistatud.

Tegemist on 1930. aastal rajatud kunagise Hongkongi suurima filmitootjaga, mis tugines Hollywoodist laenatud süsteemile, luues sadade näitlejatega eksklusiivlepingud. Nende pärandi seas on umbes tuhat (!) filmi, millest populaarseim osa on kõikvõimalikud märulid.

Kuna Aasia päritolu äks on alati popp, on paljud SBSi vanad linalood uuendatud pildi- ja helikvaliteediga DVDde kujul väljastatud. ZiiEagle pakub siis võimalust suur osa korraga kätte saada. Valikus on umbes 200 filmi, mis pole DVD kujul või teleekraanil ilmunud.

Linalood pärinevad aastatest 1958-2002. Creative'i netipood loetleb märkimisväärsete nimedena selliseid: "Diau Charn" (1958), "The Kingdom and The Beauty" (1958), "Beyond The Great Wall" (1959), "Madam White Snake" (1962), "Last Woman of Shang" (1963), "One-Armed Swordsman" (1967), "The Magnificent Concubine" (1960) ja "Come Drink With Me" (1996).

Seade põhineb Creative Technology ZMS-05 HD rakenduseprotsessoril, mis pakub 720p HDMI videoväljundit. Vaatamiseks peate selle HD-juhtmega kõrglahutusega teleriga ühendama.

Kasutajasõbralikkust lisavad:

* 400leheküljeline A4-formaadis filmientsüklopeedia,
* käivitada suvaline film kindlast žanrist.
* võimalus lisada igale filmile kuni sada järjehoidjat, et hetki ruttu üles leida,
* leida film brausimise asemel neljakohalise koodiga, mille peab enne mõistagi meelde jätma või kuhugi kirja panema,
* ingliskeelsed subtiitrid,
* 32 eri mängukava,
* filmide jagunemine nelja lahtrisse: võitluskunstid, õudus / fantaasia, täiskasvanute kraam (mis see küll olla võiks? netipoes kirjas Mature) ja romantika. Igale kategooriale vastab kindlat värvi nupp puldil.

Hind on 1070 Singapuri dollarit ehk hetkekursiga umbes 9600 krooni.