Starmani tehnikadirektori Hanno Liiva hinnangul kujunevad salvestavad digiboksid lähiaastatel Eesti telemaastiku suurimaks hitiks. „Eelmise aasta lõpuks jõudis salvestavate digibokside arv maailmas 56 miljonini ning tänavu on ette näha veel 25 miljoni taolise seadme lisandumist kodudesse,“ ütles Liiva. „Prognooside kohaselt peaks a astaks 2013 olema kõvakettaga digiboks juba pooltes Euroopa kodudes ning müüdud seadmete arv üle maailma ulatuma rohkem kui 200 miljonini.“

Hanno Liiva sõnul on salvestatavate digibokside eduretsept lihtne. „Need seadmed viivad meid sammukese lähemale personaalsele televisioonile ning pakuvad vabadust telekavaorjusest ning ülipikkadeks veninud reklaamipausidest,“ põhjendas ta. „Uue põlvkonna salvestav digiboks erineb teistest Eestis pakutavatest selle poolest, et sellega on võimalik edastada pilti ja heli digiboksist telerisse ilma kvaliteedikaota kõrglahutusega digitaalühenduse kaudu.

Kaon Media salvestava digiboksiga (Personal Video Recorder — PVR) saab ühe saate vaatamise ajal salvestada veel kaht erinevat programmi 250 gigabaidisele (GB) kõvakettale, kuhu mahub kõrglahutusega digitaalset videopilti mitme päeva jagu. Personaalse teleprogrammi koostamiseks tuleb digitelevisiooni elektroonilisest saatekavast otse teleeriekraanil välja valida huvipakkuvad saated ja filmid, märkida need salvestamiseks ning peagi on need salvestuste nimekirjas olemas.

Uus digiboks pakub ka saadete peatamist täpselt nagu DVD-mängija või videomaki pausinupuga, edasi-tagasi kerimist, aegluubis esitust ning lisaks veel reklaamipauside vältimist. Teistest Eestis müüdavatest kõvakettaga boksidest eristub Korea ettevõtte Kaonmedia uue põlvkonna salvestav digiboks KCC-B3001HD PVR kõrglahutusega pilti ja heli telerisse edastava HDMI liidese poolest.

USB-pesa kaudu saab digiboksi kõvakettale laadida fotosid või muusikat, et kodust pildialbumit koos külalistega teleriekraanilt vaadata või digiboksi ja kodukino süsteemi kaudu muusikat mängida.

Samuti toetab seade kõiki tavapäraseid digitelevisiooni võimalusi: elektroonilist saatekava ning saadete ja filmide tutvustusi ühe nupulevajutusega otse teleriekraanil, saadete broneerimist saatekavas koos meeldetuletuse ja automaatse kanalivahetusega, erinevates keeltes heli ja subtiitrite valikut, pildi formaadi valikut, saate kestvuse kuvamist jne.

Uus salvestav digiboks maksab 5590 krooni, osta saab ka järelmaksuga.