Tuntud on näiteks Google TV, mis baseerub Androidi opsüsteemil, kuid on piiratud võimalustega ja mitte kättesaadav siinpool Suurt Lompi. Ouya, väike mängumasin suurele ekraanile, on aga piiratud võimalustega - sama käib Gamesticki kohta, kirjutab Photopointi ajaveeb.

Nüüd on aga alternatiiv olemas, Archos TV Connect – seadeldis, mis muudab sinu teleri täismõõtu Androidiseadmeks ning pakub kõiki neid võimalusi, mida sa oled harjunud kasutama tahvelarvutil.

Seade koosneb kahest osast: arvuti ise, mis kinnitub teleri peale, ning veidra kujuga juhtpult, millel on puutetundlikud juhtkangid ning QWERTY klaviatuur.

Põhiseadmel on sisse ehitatud veebikaamera, WiFi, võrgukaabli pesa, HDMI väljund ning ka täismõõtu USB port väliste seadmete ühenduseks.

Juhtpuldil on lisaks puutepindadele ning nuppudele funktsioon Pointer Wand, mis lubab sul "puudutada" teleri ekraani lihtsalt pulti osutades.

Kogu see veider tootekonseptsioon annab samas kasutajale täismõõtu Androidikogemuse, ligipääsu lisatarkvarale, filmidele, muusikale ning kui sellest väheseks jääb, saab alati juurde laadida rakendusi Google Play Store'ist.

Kasutajaliides on selline nagu Android 4.1 Jelly Bean vaikimisi tuleb ning paljud rakendused ega mängud pole mõeldud suurel ekraanil kasutamiseks.

Samas Archos Media Center rakendus on algusest peale disainitud teleritel kasutamiseks ning selle kaudu saad hallata ning vaadata oma meediafaile, mis on nii seadmes endas kui ka teistes seadmetes mis asuvad samas kohtvõrgus.

Archos TV Connect toetab nii DLNA, SAMBA kui ka uPnP protokolle.

Müügile tuleb see veebruaris ning arvatav hind saab olema 129 eurot.

Tehnilised andmed:

Operatsioonisüsteem: Android 4.1 Jelly Bean
Protsessor: 1,5 GHz, mitmetuumaline
Operatiivmälu: 1 GB DDR3
Sisemälu: 8 GB, toetab kuni 32 GB microSD kaarti
Liidesed: Veebikaamera, USB port, micro-USB pesa, mini-HDMI väljund, võrgukaabli pesa, microSD kaardi pesa, mikrofon, WiFi
Nõuded telerile: vaba HDMI sisend, võimalus kuvada 1080p signaali

Vaadake ka promoklippi: