"See on väga dünaamiline äri ning kui võimalus avaneb, saame me tõenäoliselt uuesti Apple'i koostööpartneriks," kommenteeris Cnetile olukorda Qualcommi kiipidega tegeleva osakonna juht Cristiano Amon.

Apple ja Qualcomm on alates 2017. aasta algusest kiselnud (ka kohtus) erinevate patentide omandiõiguse üle. Kui varem olid kõik iPhone'ide modemid Qualcommi toodetud, siis praeguseks on juba umbes pooled 4G kiibid toodetud Inteli poolt.

Ookla poolt läbi viidud kiirusetestid on näidanud, et Qualcommi poolt toodetud modemid on konkurentide omadest kiiruse poolest peajagu üle. Näiteks samas võrgus oleva Inteli kiibiga iPhone'i ja Qualcommi kiibiga Android telefoni andmete liikumise kiirustel on silmmärgatav vahe. Qualcomm on Apple'it süüdistanud ka oma modemite aeglustamises, et Inteli poolt toodetavate kiipidega iPhone'idega võrreldes kiiruseerinevust nii väga tunda ei oleks.

Tõenäoliselt hakkab aeglaste modemite trummi nüüd lööma ka Samsung, kes on juba praegu loonud seeria reklaame, mis Apple'i telefonide tehnilisi näitajaid naeruvääristavad. Veelgi rohkem aeglaseid kiipe on ainult vesi Samsungi veskile.