On välja arvutatud , et niigi kalli Maci külge peab veel lisaks ca 250 dollari eest adaptereid ostma. Ja need kõik on sinuga alati kaasas. Loksuvad kotis, kaovad ära, lähevad pooleks, kirjutab AM.ee.

Uue Macbook Pro küljes on vaid Lightning 3 (USB-C) pesad ja kõrvaklapiauk, kõik muud ühendused peavad käima läbi erinevate adapterite.

Vaja läheb näiteks vähemalt selliseid:

* USB-C Digital AV Multiport Adapter HDMI ja tavalise USB pordiga,

* Thunderbolt 3 (USB-C) to Thunderbolt 2 Adapter vanemate Thunderbolt 2 seadmete jaoks,

* võib-olla ka VGA monitori/projektori jaoks eraldi üleminek jm.

Foto: tootja

Arc Hub

Kuid kõik see on asendatav ühe adapteriga. Selleks sobib näiteks Arc Hub – macilikult stiilne silinderjas lisaseade, mis käib USB-C-ga arvuti külge ning lubab selle kaudu ühendada terve hulga väliseid seadmeid.

Seitse-ühes adapter maksab 105 dollarit ja sisaldab kaks USB 3.0 pesa, ühe HDMI, kaks USB-C, ühe mini DisplayPorti ja ühe SD kaardi pesa.

Sellega on kõikide puuduvate portide probleemid ühe hoobiga lahendatud. Lisaks sobib Arc Hub vaheadapteriks näiteks Macist uue iPhone'i või tahvli laadimiseks.

Ühilduvad seadmed selle doki jaoks on kõik uued USB-Cga arvutid, sealhulgas Macidele lisaks Chromebook Pixel ja HP Spectre. Võimalik, et ka Microsofti Lumia 950 ja 950 XL, mis kasutavad USB-C-ga Continuumi dokki.

Foto: tootja

MS-i dokk

Microsofti dokk ongi veel üks lahendus Maci pordipuudulikkusele. Nimelt on testitud, et Continuumi dokk, mis käib Lumia telefonide külge ja lubab lisada monitori, klaviatuuri, hiire ja veel teisigi lisaseadmeid, töötab ka Maci pordilaiendina. Lisaks näeb see üsna hea välja, kuigi raske.

Paraku tekitatakse aeglased USB 2.0 ühendused, sest Microsofti Continuumi dokil on HDMI, DisplayPort, kolm USB-A (2.0) ja üks USB-C port (doki enda ühendamiseks taga veel üks USB-C). Aga hind – 82 dollarit – on ka tunduvalt soodsam.

Seega, kui uue Maciga tuleb pordi-ikaldus, saab unustuse hõlma vajuvast Windowsiga telefoni lisaseadmest ka abi.