Tegu on muusika striimingu ehk voogedastuse teenusega, milletaoliseid on viimasel ajal kerkimas justkui seeni pärast vihma. Põhiliste näitajate poolest ei erine Apple Music palju senistest konkurentidest nagu Spotify, Deezer või Rdio.

Juuni lõpus käivituv teenus pakub alguses kolmeks kuus tasuta proovimise võimalust, seejärel tuleb teenuse eest maksta 10 dollarit kuus. Apple Music on kohe saadaval 100-s riigis, kuid praegu pole veel selge, kas nende riikide seas on ka Eesti.

Apple ostis mullu ligi kolme miljardi dollari eest muusikatööstuse veteranide Dr Dre ja Jimmy Iovine'i firma Beats, kust on ilmselt pärit ka mõned võimalused uues Apple Musicus. Näiteks pakutakse võimalust kuulata DJ-de või muusikatoimetajate kureeritud muusikat, mitte üksnes arvuti poolt soovitatud palasid.

Teenuse 10-dollarine hind ei ole kindlasti mitte konkurentidest soodsam ja Spotify laadset tasuta reklaamidega paketti Apple pakkuma ei hakka. Ent on üks viis kulusid kokku hoida.

Nimelt tuleb ka võimalus osta 15 dollari eest n-ö perepakett, millega saavad muusikat korraga kuulata 6 inimest. Nii et kui soostuda sellega, et hoopis näiteks sõbrad Apple'i pilveteenuses "pere" alla liigitada, võiks kamba peale muusikat saada umbes kahe ja poole dollariga inimese kohta.