Nüüd, kui neid on juba 13 miljonit eksemplari maailmas liikvel, on sobiv hetk mainida värskeid uudiseid, mis iPhone 6s-iga seoses on veebis silma jäänud. Uudiseid on kolm, kõik head, ja pealekauba saate ühe kõlaka.

Pildid etemaks

Esiteks on selgunud, et osad iPhone 6s-id ja 6s Plusid teevad oodatust veidi tumedamaid ja ähmasemaid pilte. Selle vastu on lihtne nipp: lülita kaameraäpis välja Live Photos.

Kui Live Photos on aktiivne, salvestab telefonikaamera põhimõtteliselt kogu aeg videot kiirusega 12 kaadrit sekundis. See ei anna aga piisavalt aega tavapilte säritada.

Aku kestab palju kauem kui lubatud!

Kui saidi iFixIt esindajad 6s-i tükkideks kiskusid, selgus, et sellel on veidi väiksema mahutavusega aku kui mullusel mudelil 6. Täpsemalt 1715 mAh vs mullune 1810 mAh. Apple teatas seepeale, et akukestvus jääb siiski samaks.

PhoneArena esindajad ei uskunud ja testisid. Selgus, et akukestvus pole sama, vaid – üllatus! – 6s peaks numbreid uskudes vähem vastu pidama kui 6, aga tegelikult kestab palju kauem. Antud testi põhjal ligi kolm tundi kauem.

Selle eest tuleb tänada ilmselt Apple'it kasutatavat süsteemikiipi A9, mis on eelkäijast palju tõhusam.

iPhone 6s osutus veekindlaks

Siit aga veelgi üllatavam uudis. iPhone 6s ja 6s Plus paistavad olevat veekindlad, kuigi Apple pole ühtegi iPhone'i reklaaminud vastupidavana veekahjustuste suhtes.

Nagu allolevas videos näha, suutsid uputatud uued iPhone'id ikka edasi töötada, ja seda ligi tunni jooksul! Kui neid pärast kuivatati ja taas käima pandi, funktsioneerisid normaalselt nii ekraan kui kõrvaklapipesa kui Lightning-port.

Ja lubatud kõlakas

Hiinast on veebis ringlema hakanud kõlakas, et sarjas järgmine telefon – nimetame seda iPhone 7 – ongi veekindel.

Seda kuuldes tekib mu peas hüpotees, et Apple juba katsetaski tänavuste mudelite peal, kuidas veekindlus õnnestub. Aga igaks juhuks ei hakanud seda välja reklaamima, kui mingid induligendid hakkavad sellest kuuldes oma kulukaid uusi telefone "merekooli saatma".