Apple ütles The Verge'ile, et tegemist on tootmisprotsessi käigus tekkiva normaalse nähtusega. Apple'i väitel tekib kõverus tahvelarvuti metall- ja plastosades jahutusprotsesside tulemusena ning nende sõnul ei tohiks kosmeetiline "erilisus" kuidagi seadmete toimimist häirida.

iPadi-fännid spekuleerivad, et viga ilmneb rohkem LTE-valmidusega tahvelarvutitel, kuid Apple seda teooriat ei kinnita. Samuti on internetis sõna võtnud ka vaid Wi-fi ühendust kasutava mudeli omanikud ning väitnud, et ka neil esineb sama probleem.

Ostjatel on võimalik kõverusega iPadid välja vahetada 14 päeva jooksul, kuid hilisemaid pretensioone suure tõenäosusega ei rahuldata. Apple'i sõnul pole uue iPad Pro puhul suuremat tagastamisjuhtumite arvu täheldatud.

Apple'il oli ka 2014. aastal ulatuslikke probleeme seadmete korpustega kõverdumisega, toona oli patuoinaks iPhone 6 Plus. Lisaks korpuse kõverdumisele tekkisid hiljem tõrked ka telefonide puuteekraanides, mille tõttu lõi Apple parandamiskampaania, mille käigus kattis firma osaliselt telefonide paranduskulud.